Μάρκεζ: «Χωρίς εντολές η Honda στην Ισπανία»

Γιώργος Βαρίνος
Μάρκεζ: «Χωρίς εντολές η Honda στην Ισπανία»
Παρότι μάχεται για τον τίτλο που θα κριθεί στον τελευταίο αγώνα στη Βαλένθια, ο Ισπανός αναβάτης δήλωσε βέβαιος ότι η ομάδα του δεν θα προκρίνει αυτόν έναντι του Πεντρόσα.

Καρφί για την Ducati; Σίγουρα όχι, καθώς ο Μάρκ Μάρκεζ δεν παρέλειψε, στη συνέντευξή του στην επίσημη ιστοσελίδα του MotoGP, να υποστηρίξει την ορθότητα της ιταλικής ομάδας να δώσει εντολές στον Χόρχε Λορένθο να αφήσει τον διεκδικητή του πρωταθλήματος Ντοβιτσιόζο να περάσει στην πρώτη θέση. «Θα είχα κάνει το ίδιο (ενν. με τον Λορένθο). Μπορεί να μάχεσαι για μια νίκη, αλλά όταν ο συναθλητής του και η ομάδα μάχονται για το πρωτάθλημα, οφείλεις να μείνεις πίσω. Είναι δύσκολο φυσικά να δεχτείς κάτι τέτοιο αλλά είναι μέρος της στρατηγικής» δήλωσε ο Μάρκεζ.

Ταυτόχρονα όμως, ξεκαθάρισε ότι η ομάδα της Honda δεν πρόκειται να δώσει σε καμία περίπτωση αντίστοιχη εντολή στον Πεντρόσα, αν ο Μάρκεζ βρεθεί σε ανάλογη θέση. «Στη Βαλένθια δεν θα υπάρξουν εντολές της ομάδας. Η μόνη εντολή που ίσως δοθεί, θα είναι να νικήσει ο Πεντρόσα. Είναι δυνατός και πολύ γρήγορος σε αυτή την πίστα. Παράλληλα, εγώ δεν έχω σκοπό να αγωνιστώ μόνο για την 11η θέση (σε αυτή την περίπτωση κερδίζει το πρωτάθλημα με πρωτιά Ντοβιτσιόζο). Θα τα δώσω όλα».

Να σημειωθεί ότι η διαφορά του Μάρκεζ από τον δεύτερο στο πρωτάθλημα Ντοβιτσιόζο είναι στους 21 βαθμούς. Με δεδομένο ότι ο πρώτος παίρνει 25 βαθμούς, θα πρέπει ο Ιταλός να βρεθεί στην 1η θέση και ο Μάρκεζ κάτω από τη 12η ή να εγκαταλείψει, για να χάσει το πρωτάθλημα. Μια τέτοια εξέλιξη θα είναι σαφώς έκπληξη, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχει και αυτή η πιθανότητα. Φέτος, άλλωστε, το πρωτάθλημα ήταν γεμάτο ανατροπές με τον Μάρκεζ το λογικό φαβορί, αλλά διεκδικητή τον Βινιάλες και όχι τον Ντοβιτσιόζο.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!