F1: Ανανέωσε ο Νόρις με τη McLaren

Gazzetta team
F1: Ανανέωσε ο Νόρις με τη McLaren
Η McLaren ανακοίνωσε την ανανέωση της συνεργασίας της με τον Λάντο Νόρις, ο οποίος θα παραμείνει κάτοικος Woking για πολλά χρόνια ακόμα.

Ο 21χρονος Λάντο Νόρις αποτελεί μέλος της McLaren από το 2017, εκτελώντας αρχικά χρέη δοκιμαστή και οδηγού προσομοιωτή. Έπειτα από δύο πετυχημένες σεζόν στις μικρές κατηγορίες, πήρε την ευκαιρία το 2019 και σκαρφάλωσε στην F1 με τη McLaren δίπλα στον Κάρλος Σάινθ. Έκτοτε έχει αναδειχθεί ως ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα στο σημερινό grid οδηγών.

Η ανανέωση της συνεργασίας του με τη McLaren θα τον κρατήσει για πολλά ακόμα χρόνια στην ομάδα. Ο έτερος οδηγός της, Ντάνιελ Ρικάρντο, έχει επίσης πολυετή συμφωνία με την ομάδα. Ως αποτέλεσμα διασφαλίζεται η μακροπρόθεσμη συνεργασία τους τουλάχιστον μέχρι το 2023.

Ο Νόρις είναι ενθουσιασμένος με την εξέλιξη αυτή και έχει ως μελλοντικό στόχο να αναδειχθεί Πρωταθλητής με την McLaren.

«Είμαι πολύ ευχαριστημένος που ανανέωσα την συνεργασία μου με τη McLaren. Όντας μέλος της ομάδας για σχεδόν πέντε χρόνια, νιώθω μέλος της οικογένειας και δεν φανταζόμουν πουθενά αλλού την επόμενη φάση της καριέρας μου. Ο στόχος μου είναι ξεκάθαρος, να κερδίσω αγώνες και να γίνω Πρωταθλητής της Formula 1 με αυτή την ομάδα. Θέλω να ευχαριστήσω τον Ζακ (Μπράουν) και τον Αντρέας (Σάιντλ) για την πίστη που μου έχουν δείξει από την αρχή, όπως και την ομάδα που μου έχει ένα δυνατό κλίμα να συνεχίσω την καριέρα μου. Ήδη έχουμε ζήσει πολλές τρομερές στιγμές μαζί όπου δεν θα ξεχάσω. Μαζί με τον Ντάνιελ, ανυπομονώ να πιέσω περισσότερο για ακόμα περισσότερες επιτυχίες στο μέλλον».

Ο ενθουσιασμός των αφεντικών

Ο CEO της McLaren Racing, Ζακ Μπράουν μίλησε επίσης για την πολυετή ανανέωση του Νόρις.

«Είμαι ενθουσιασμένος για την επέκταση της συνεργασίας μας με τον Λάντο από το 2022 και πέρα. Ο Λάντο είναι από τα πιο λαμπρά ταλέντα της Formula 1 και ανυπομονούμε να τον δούμε να γίνεται δυνατότερος εντός και εκτός πίστας».

Ο επικεφαλής της αγωνιστικής ομάδας, Αντρέας Σάιντλ, συμπλήρωσε:

«Ο Λάντο μας έχει εντυπωσιάσει από την rookie του σεζόν με την απόδοση του και η εξέλιξη του ως οδηγός είναι εμφανής. Όπως αυτός έχουμε δυνατές φιλοδοξίες για το μέλλον και είμαι χαρούμενος που συνεχίζουμε μαζί το ταξίδι. Με τους Λάντο και Ντάνιελ έχουμε ένα άκρως ταλαντούχο δίδυμο και αυτή η ανακοίνωση είναι ένα σημάδι της επόμενης σελίδας της McLaren από το 2022 κι έπειτα».

Η ΜcLaren στο 2021 βρίσκεται στην 3η θέση στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών μετά από τέσσερις αγώνες, έχοντας μάλιστα και ένα βάθρο.

Image credit: McLaren

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!