Έτοιμος για το Μονακό ο Αλόνσο

Gazzetta team
Έτοιμος για το Μονακό ο Αλόνσο
Ο Φερνάντο Αλόνσο ταξιδεύει το Πριγκιπάτο του Μονακό για τον πέμπτο αγώνα της F1 για το 2021 και ανυπομονεί για την πρόκληση.

Ο Ισπανός έχει ξεκινήσει μέτρια την αγωνιστική σεζόν, έχοντας μόλις δύο αποτελέσματα στους βαθμούς. Συνολικά μετρά μόλις 5 βαθμούς έπειτα από τέσσερις αγώνες, ενώ παράλληλα δεν είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικός. Έχει χάσει από τον teammate του, Εστεμπάν Οκόν τόσο σε κατατακτήριες αλλά και αγώνα, με εξαίρεση το Σάββατο στο Μπαχρέιν.

Επόμενος σταθμός είναι το GP Μονακό αυτό το αγωνιστικό τετραήμερο, όπου οι οδηγοί είναι αντιμέτωποι με μια τεράστια πρόκληση. Έχοντας κερδίσει δύο φορές στο παρελθόν, ο Αλόνσο ξέρει πολύ καλά την πίστα. Σε δηλώσεις του τώρα, μοιράστηκε τις σκέψεις του αναφορικά με τον επερχόμενο αγώνα.

«Δεν υπάρχει άλλος αγώνας σαν το Μονακό. Μου αρέσει πάρα πολύ το στρατηγικό στοιχείο του Grand Prix. Οι κατατακτήριες εδώ είναι πάρα πολύ σημαντικές όπως ήταν στην Ισπανία. Πρέπει να μεγιστοποιήσουμε τις δυνατότητες μας στον έναν γύρο, ώστε να διασφαλίσουμε το καλό μας αποτέλεσμα στην Κυριακή. Η διαχείριση της κίνησης θα είναι επίσης το κλειδί εδώ. Ανυπομονώ να επιστρέψω στο μονοθέσιο. Είναι ένα πάρα πολύ απαιτητικό σιρκουί με τις μπαριέρες να είναι γύρω σου σε κάθε γύρο και σου θυμίζουν πως δεν πρέπει να κάνεις λάθος. Πρέπει να συγκεντρωθείς πολύ σκληρά για όλη την διάρκεια του αγώνα. Γι’αυτό όμως ζούμε εμείς οι οδηγοί της Formula 1. Απολαμβάνω το συναίσθημα των απότομων στροφών και των αναπηδήσεων σε κάθε στροφή».

Ο Αλόνσο κέρδισε δύο συνεχόμενες χρονιές στο Μονακό. Η πρώτη νίκη ήρθε το 2006 με την Renault και το 2007 με την McLaren. Έκτοτε έχει ανέβει μόνο στο βάθρο, ενώ στην τελευταία του εμφάνιση το 2018 είχε εγκαταλείψει στον 52ο γύρο.

Image credit: Alpine

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!