Ο Φερστάπεν ήταν εύκολος στόχος στην Ισπανία

Gazzetta team
Ο Φερστάπεν ήταν εύκολος στόχος στην Ισπανία
Ο Μαξ Φερστάπεν παραδέχεται ότι δεν μπορούσε να κάνει τίποτα για να αποτρέψει τη νίκη του Χάμιλτον στη Βαρκελώνη

O τέταρτος αγώνας της σεζόν έμελλε να είναι ιδιαίτερα συναρπαστικός, κάτι το οποίο δεν συνηθίζεται στην Ισπανία. Το Circuit de Catalunya χάρισε έναν αγώνα που κρίθηκε στους τελευταίους γύρους. O Ολλανδός οδήγησε τον αγώνα για 60 γύρους, αλλά ο Χάμιλτον όντας ταχύτερος και με καλύτερη στρατηγική τον προσπέρασε.

Μετά τον αγώνα, ο Φερστάπεν ήταν απογοητευμένος σχετικά με την έκβαση του Grand Prix. Παραδέχθηκε την υπεροχή του οδηγού της Mercedes, με το μεταξύ τους σκορ να είναι πλέον στο 3-1.

«Μετά από ένα σημείο ήταν ξεκάθαρο ποιο θα ήταν το αποτέλεσμα. Μόλις από το τέλος των πρώτων στίντ με την μαλακή γόμα ήταν πολύ πιο γρήγορος. Όταν την συνέχεια έβαλε την μεσαία γόμα είχε πιο καλό ρυθμό και μπορούσε να κρατήσει την μεταξύ μας διαφορά στο δευτερόλεπτο. Ως αποτέλεσμα δεν είχαμε άλλη επιλογή στην στρατηγική μας. Μόλις έκαναν και το δεύτερο πίτ-στοπ ήξερα ότι ήταν αδύνατο να κρατήσω την θέση. Ήδη δυσκολευόμουν πολύ με το δικό μου σετ ελαστικών και από γύρο σε γύρο μείωνε διαρκώς την απόστασή μας».

Στη συνέχεια έβγαλε πίκρα για το γεγονός πως η Red Bull δεν είναι αρκετά γρήγορη, κάτι το οποίο θα ανησυχεί τον ίδιο και την ομάδα για το υπόλοιπο της σεζόν.

«Ο αγώνας της Ισπανάς απέδειξε ότι η απόδοσή μας δεν είναι σε ικανοποιητικό επίπεδο και ήμασταν αρκετά πιο αργοί. Παρ’ όλα αυτά σε σύγκριση με πέρυσι έχουμε κάνει μεγάλα άλματα. Πιστεύω αν είχαμε κάνει και δεύτερο πιτ-στοπ δεν είμαι σίγουρος αν θα μπορούσαμε να καλύψουμε ξανά γρήγορα την διαφορά. Δεν είχαμε καλό ρυθμό, αλλά έκανα ό,τι μπορούσα».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!