Η F1 «ψάχνει» Αμερικάνο οδηγό

Gazzetta team
Η F1 «ψάχνει» Αμερικάνο οδηγό
Η Formula 1 θέλει σύντομα να δει οδηγό από τις Η.Π.Α. να αγωνίζεται στο Πρωτάθλημα όπως δήλωσε ο CEO της, Στέφανο Ντομενικάλι.

Το μεγάλο όνειρο της Liberty Media είναι να δει την συμμετοχή ενός Αμερικανού μελλοντικά, ο οποίος θα έχει το ταλέντο να πρωταγωνιστήσει. Τελευταίος οδηγός που αγωνίστηκε στην F1 ήταν ο Αλεξάντερ Ρόσσι πίσω στο 2014 και το 2015 με την ομάδα της Marussia για πέντε Grand Prix.

Έκτοτε μετακόμισε στο Indycar με την Andretti Autosport, κατακτώντας τη νίκη στο θρυλικό Indianapolis 500 ως πρωτοεμφανιζόμενος.

Τώρα ο Ντομενικάλι μίλησε για το ενδεχόμενο να δούμε έναν οδηγό από τις Η.Π.Α. το οποίο αποτελεί στόχο του σπορ.

«Δουλεύουμε με τις ομάδες, ώστε να κατανοήσουμε ποιες είναι οι πιθανότητες να δούμε έναν Αμερικανό οδηγό στην F1. Δεν πιστεύω πως είναι ρεαλιστικό σε δύο με τρία χρόνια αλλά πιο μετά. Πρέπει να παραμείνουμε ρεαλιστές για το ενδεχόμενο αυτό. Γνωρίζω πως υπάρχουν ομάδες όπου παρακολουθούν καλούς οδηγούς. Αν είναι έτοιμοι θα είναι μια μεγάλη ώθηση για τους Αμερικανούς οπαδούς. Ο κόσμος θέλει να τους δει στην F1. Ευελπιστούμε πως πολύ σύντομα θα έχουμε οδηγούς από την Αμερική στο Πρωτάθλημα μας».

Συνολικά μόλις δύο οδηγοί από τις Η.Π.Α. έχουν κατακτήσει Πρωτάθλημα στην F1. O πρώτος ήταν ο Phil Hill το 1961 και ο δεύτερος ήταν ο Mario Andretti το 1978.

Η F1 επεκτείνεται όλο και περισσότερο στις Η.Π.Α. και από το 2022, εκτός από τον αγώνα στο Τέξας θα δούμε αγώνα στο Μαϊάμι.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!