Ferrari: «Θέλουμε 3-4 αγώνες για να δούμε που βρισκόμαστε»

Πέτρος Σηφαλάκης
Ferrari: «Θέλουμε 3-4 αγώνες για να δούμε που βρισκόμαστε»
Σύμφωνα με τον Ματία Μπινότο, η Ferrari χρειάζεται λίγο χρόνο για να δει ακριβώς το πόσο ανταγωνιστική είναι, αν και ήδη έχουν στρέψει την προσοχή τους στην εξέλιξη για την επόμενη σεζόν.

Με την εκκίνηση της νέας χρονιάς, η Formula 1 έδειξε ένα νέο πρόσωπο σε σχέση με τις προηγούμενες σεζόν. Οι προβλέψεις λένε ότι ο ανταγωνισμός θα ανέβει και το πρωτάθλημα θα παρουσιάσει σαφώς μεγαλύτερο ενδιαφέρον σε σχέση με τα προηγούμενα. Η Ferrari για φέτος θα τρέχει με την SF21, η οποία ουσιαστικά είναι μια εξέλιξη του περσινού μονοθεσίου.

Στον πρώτο αγώνα ο Σαρλ Λεκλέρ κατάφερε να πάρει την έκτη θέση και ο Κάρλος Σάινθ την όγδοη, δείχνοντας ότι τα πράγματα μπορεί να μην είναι εξαιρετικά, είναι όμως σίγουρα πολύ καλύτερα από ότι πέρυσι, που η ομάδα είχε τη χειρότερη σεζόν εδώ και τουλάχιστον τέσσερις δεκαετίες.

«Έχουμε ήδη εστιάσει στο 2022»

«Θεωρώ ότι ακόμη έχουμε διαφορά με τους ανταγωνιστές μας. Στον αγώνα φαίνεται ακόμη περισσότερο. Έχουμε ακόμη ένα μακρύ δρόμο για να φτάσουμε στο βάθρο. Αλλά θα εξαρτηθεί και ανάλογα με την κάθε πίστα. Δεν θα δουλέψουμε πολύ πάνω στην εξέλιξη αυτού του αυτοκινήτου, έχουμε ήδη εστιάσει στο 2022 σε ο,τι αφορά το σχεδιασμό και την εξέλιξη στο Μαρανέλο.

Οι οδηγοί άρχισαν να μαθαίνουν το αυτοκίνητο, εμείς μαθαίνουμε τους περιορισμούς του αυτοκινήτου και θα προσπαθήσουμε να το βελτιώσουμε. Οπότε για τους επόμενους τρεις με τέσσερις αγώνες θα δούμε την πραγματική δυναμική μας, το πόσο ανταγωνιστικοί είμαστε συγκριτικά με τους υπόλοιπους. Θα περιμένουμε να περάσουν οι αγώνες για να κρίνουμε» είπε ο Ματία Μπινότο.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!