Pole position με ζημιά πήρε ο Φερστάπεν

Πέτρος Σηφαλάκης
Pole position με ζημιά πήρε ο Φερστάπεν
Αν και ο Ολλανδός δεν έδειξε να... προβληματίζεται ιδιαίτερα, το μονοθέσιό του δεν ήταν στο 100% της απόδοσης και έχανε περίπου 1 δέκατο του δευτερολέπτου στο γύρο, σύμφωνα με τον Κρίστιαν Χόρνερ.

Όσοι είδαμε τις κατατακτήριες δοκιμές της Formula 1 απολαύσαμε έναν Μαξ Φερστάπεν από... άλλο πλανήτη. Ο Ολλανδός φαίνεται ότι το έχει πάρει πολύ ζεστά το θέμα της φετινής χρονιάς και σε συνδυασμό με το αναβαθμισμένο του αυτοκίνητο, ίσως να έφτασε η στιγμή που θα κοιτάξει τον κορυφαίο ανταγωνισμό κατάματα. Εκτός από την pole position που πήρε όμως, θυμόμαστε στο Q1 που στην πρώτη του προσπάθεια για ένα γρήγορο γύρο, χτύπησε το μονοθέσιο.

Στην έξοδο της δεύτερης στροφής, ο Ολλανδός κοπάνησε με φόρα το πάτωμα του μονοθεσίου πάνω στα κερμπς γιατί έχασε την ιδανική γραμμή. Το παραδέχτηκε αμέσως στον ασύρματο και είπε στην ομάδα του να τσεκάρουν το αυτοκίνητο. Φυσικά η ζημιά δεν ήταν τέτοια που δεν θα μπορούσε να συνεχίσει, όμως προκλήθηκαν σπασίματα στο πάτωμα που του κόστιζαν σε χρόνο.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της αγωνιστικής ομάδας της Red Bull, Κρίστιαν Χόρνερ, ο Μαξ Φερστάπεν έχανε περίπου ένα δέκατο του δευτερολέπτου ανά γύρο. Το ένα δέκατο ακούγεται λίγο, είναι όμως αρκετό για να σου στερήσει την pole position στις κατατακτήριες δοκιμές της F1. Ευτυχώς για τον Ολλανδό, η διαφορά του με τον Λιούις Χάμιλτον ήταν μεγαλύτερη του ενός δεκάτου, οπότε πήρε και την pole.

«Κοπάνησε το πάτωμα του μονοθεσίου με δύναμη, έχασε κάποια κομμάτια ανθρακονήματος στην πίστα. Προκλήθηκε ένα πρόβλημα που του στερούσε ένα δέκατο στο γύρο, περίπου, για το υπόλοιπο των κατατακτήριων» είπε ο Κρίστιαν Χόρνερ σε δηλώσεις του στο Sky Sports F1 μετά τη διαδικασία των κατατακτήριων δοκιμαστικών στην πίστα του Μπαχρέιν.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!