Αλόνσο: «Είμαι καλύτερος από τους Χάμιλτον, Φερστάπεν, Φέτελ»

Πέτρος Σηφαλάκης
Αλόνσο: «Είμαι καλύτερος από τους Χάμιλτον, Φερστάπεν, Φέτελ»
Δηλώσεις που θα... συζητηθούν έκανε ο Φερνάντο Αλόνσο, λέγοντας ότι έχει σαν στόχο τις νίκες και τις επιτυχίες με την επιστροφή του και ότι θεωρεί τον εαυτό του καλύτερο από τον ανταγωνισμό.

Ο δύο φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Formula 1, Φερνάντο Αλόνσο, επιστρέφει στην κορωνίδα των μηχανοκίνητων σπορ ύστερα από ένα διάλειμμα δύο χρόνων. Φέτος, στα 39 του χρόνια, θα τρέξει με την ομάδα της Alpine, που αντικατέστησε τη Renault. Ο Φερνάντο Αλόνσο πάντα ήταν ένας άνθρωπος που κέντριζε το ενδιαφέρον και το ίδιο συνέβη μετά τη συνέντευξή του στο βρετανικό BBC.

«Ο Φερστάπεν είναι νέος αλλά ανήκει στην κορυφαία κατηγορία»

«Θα πάει τέλεια, ανυπομονώ να ξεκινήσουμε. Υπάρχουν πολλοί ταλαντούχοι οδηγοί που έχουν εξαιρετική απόδοση στην κατηγορία των νεότερων πιλότων, ενώ έχουμε και τους πρωταθλητές που ήδη έχω αγωνιστεί μαζί τους, τον Λιούις, τον Σεμπάστιαν, τον Κίμι. Ο Φερστάπεν επίσης τρέχει σε κορυφαίο επίπεδο, είναι ένας από τους νεότερους και σίγουρα ανήκει στη νεότερη γενιά αλλά είναι ήδη στην κορυφή εδώ και τέσσερα με πέντε χρόνια. Έχουμε ένα πολύ ανταγωνιστικό grid και αυτό θα είναι μια πρόκληση για όλους μέσα στην πίστα» είπε ο Φερνάντο Αλόνσο. Στη συνέχεια, ερωτήθηκε αν θεωρεί πως είναι τόσο καλός όσο και οι οδηγοί που ο ίδιος αναφέρθηκε, για να δώσει την επική απάντηση: «όχι, δεν είμαι αντίστοιχα καλός. Είμαι καλύτερος».

Ο Ισπανός βέβαια, πατάει στο έδαφος και στη συνέχεια των δηλώσεων, διευκρινίζει: «Επιστρέφω στη Formula 1 με στόχο να τα πάω καλά φυσικά και να έχω την ευκαιρία να κερδίζω αγώνες. Αλλά και για να παλέψω για το πρωτάθλημα, γιατί όχι. Καταλαβαίνουμε όμως ότι φέτος δεν θα είναι πιθανό αυτό. Οι κανονισμοί αλλάζουν λίγο σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές αλλά όχι σημαντικά, οπότε δεν περιμένουμε θαύματα. Από το 2022 που τα πράγματα θα είναι πολύ διαφορετικά, τότε θα έχουμε την ευκαιρία να είμαστε μια από τις ομάδες που θα εκπλήξουν τους πάντες. Φέτος πρέπει να δουλέψουμε σκληρά». Για το ατύχημα που είχε πρόσφατα με το ποδήλατο, ο Φερνάντο Αλόνσο είπε: «Ήμουν τυχερός τελικά που κατάφερα να αναρρώσω τόσο γρήγορα».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!