Απεβίωσε ο θρυλικός σχολιαστής της F1 Μάρεϊ Γουόκερ (vid)

Νίκος Γιαννούλας
Απεβίωσε ο θρυλικός σχολιαστής της F1 Μάρεϊ Γουόκερ (vid)
Πλήρης ημερών, στα 97 του χρόνια, ο Βρετανός εκφωνητής πέρασε στην αιωνιότητα κάνοντας πάντα αυτό που αγαπούσε περισσότερο.

Δημοσιογράφος και εκφωνητής μηχανοκίνητων αθλημάτων για περισσότερο από 50 χρόνια, ο Μάρεϊ Γουόκερ ήταν μια από τις πλέον εμβληματικές μορφές των αγώνων τόσο στη Μ. Βρετανία όσο και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η φήμη του επεκτάθηκε πολύ πέρα από το Ενωμένο Βασίλειο, καθώς τα σχόλιά του αναμεταδίδονταν επίσης στην Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία, τον Καναδά και τη Νότια Αφρική.

Για περισσότερα από 30 χρόνια ο Γουόκερ ήταν η φωνή και το πρόσωπο της F1 στο BBC και στο ITV, ενώ έχαιρε ιδιαίτερης εκτίμησης από όλους τους οδηγούς και τις ομάδες του αθλήματος για όλες αυτές τις δεκαετίες.

Ήταν ιδιαίτερα εργατικός και με τεράστια εμπειρία, καθώς η σχέση του με το άθλημα ξεκίνησε τη δεκαετία του 60 και συνεχίστηκε χωρίς διακοπή έως το 2001. Ακόμα όμως και μετά από το τέλος της αδιάκοπής εμπλοκής του, συνέχισε να συμμετέχει σε ειδικά αφιερώματα και συνεντεύξεις με ανθρώπους της F1. H βιογραφία του μάλιστα, που ο ίδιος επιμελήθηκε, είχε τεράστια εκδοτική επιτυχία.

Στη συνέχεια μπορείτε να δείτε ένα video αφιερωμένο στον μεγάλο δημοσιογράφο και σχολιαστή.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!