Formula 1 δοκιμές: Τα πρώτα προβλήματα τα είχε η Mercedes

Πέτρος Σηφαλάκης
Formula 1 δοκιμές: Τα πρώτα προβλήματα τα είχε η Mercedes
Μετά από λίγο χρόνο παραμονής εντός της πίστας, το μονοθέσιο του Βαλτέρι Μπότας αντιμετώπισε πρόβλημα με το κιβώτιο ταχυτήτων και η ομάδα αναγκάστηκε να το αντικαταστήσει.

Οι δοκιμές στην πίστα του Μπαχρέιν ξεκίνησαν σήμερα για τη Formula 1. Ομάδες και οδηγοί για πρώτη φορά έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα μονοθέσια, τα οποία συγκριτικά με πέρυσι δεν έχουν πολύ μεγάλες διαφορές, είναι όμως νέα και χρειάζονται προσαρμογή στις μικρές τροποποιήσεις που έγιναν. Το πρώτο πρόβλημα στα δοκιμαστικά το είχε η Mercedes. Η ομάδα που παραδοσιακά, έχει πολύ αξιόπιστα μονοθέσια και δεν αντιμετωπίζει τέτοιου είδους προβλήματα, χρειάστηκε να αντικαταστήσει το κιβώτιο ταχυτήτων του Μπότας.

Η ομάδα έβγαλε ανακοίνωση στη συνέχεια, λέγοντας: «έχουμε ένα πρόβλημα με το κιβώτιο ταχυτήτων, θα αλλάξουμε τώρα το σασμάν και ο Μπότας θα επιστρέψει στην πίστα και μετά θα δούμε τι πήγε λάθος στο πρώτο κιβώτιο» είπαν. Συνήθως η διαδικασία αυτή κρατά 45 λεπτά με μια ώρα, οπότε ο Μπότας χάνει μεν πολύτιμο χρόνο από τις περιορισμένες δοκιμές, αλλά δεν θα μείνει εκτός για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Θυμίζουμε ότι φέτος οι ομάδες έχουν στη διάθεσή τους μόλις τρεις ημέρες δοκιμών, από εννέα ώρες η κάθε ημέρα. Άρα συνολικά θα κάνουν τεστ διάρκειας 27 ωρών, πολύ λιγότερες από το 2019 όπου είχαν οκτώ ημέρες και από το 2020 με τις έξι ημέρες. Το απόγευμα όταν θα ολοκληρωθεί η πρώτη ημέρα των δοκιμαστικών θα μπορούμε να έχουμε και μια πρώτη εικόνα για το ποιος είναι σε «ισχυρή» θέση και ποιος ακόμη χρειάζεται δουλειά. Σε κάθε περίπτωση βέβαια, όλα μπορεί να αλλάξουν μέχρι την εκκίνηση της χρονιάς!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!