Μπότας: «Φέτος μπορώ να φτάσω στον τίτλο»

Πέτρος Σηφαλάκης
Μπότας: «Φέτος μπορώ να φτάσω στον τίτλο»
Ο πιλότος της Mercedes στη Formula 1 λέει ότι το 2021 έχει σαν στόχο να πετύχει το καλύτερο δυνατό και βέβαια, να κατακτήσει το πρώτο του πρωτάθλημα.

Ο πέμπτος χρόνος του Βαλτέρι Μπότας στη Mercedes σύντομα θα ξεκινήσει. Ο Φινλανδός ήρθε στη θέση του Νίκο Ρόσμπεργκ, όταν ο τελευταίος κατέκτησε το πρωτάθλημα και αποχώρησε από τη Formula 1. Πλάι στον Λιούις Χάμιλτον, έχει καταφέρει να πετύχει αξιοσημείωτες νίκες και αρκετούς βαθμούς, όμως όλα τα πρωταθλήματα τα έχει κατακτήσει ο Χάμιλτον. Ο Μπότας, δεν το έχει καταφέρει ακόμη.

Στις αρχές του χρόνου οι πιλότοι βάζουν τους στόχους τους για τη χρονιά που έρχεται και ο Μπότας λέει ότι ο δικός του, είναι να μπορέσει να φτάσει έως και το πρωτάθλημα. Έτσι κι αλλιώς δεν χωράει αμφισβήτηση ότι στις προηγούμενες σεζόν, η Mercedes παρείχε το καλύτερο μονοθέσιο στους οδηγούς τους. Πολύ πιθανό να το δούμε αυτό και φέτος, οπότε πρόβλημα αυτοκινήτου επί της ουσίας δεν υπάρχει. Μόνο ο ανταγωνισμός του Χάμιλτον και μερικών ακόμη, πολύ δυνατών πιλότων.

«Κανένας αθλητής δεν αποδίδει συνέχεια 100%»

«Πιστεύω πως φέτος μπορώ να αγωνιστώ για τον τίτλο. Αυτός είναι φυσικά και ο στόχος μου για τη χρονιά. Πίεσα πάρα πολύ τον εαυτό μου σε μερικά από τα χρόνια μου στη Formula 1. Μάλιστα πολλές φορές πιέστηκα πολύ και από τον κόσμο. Έχω βιώσει όμως και καταστάσεις που δεν πίεσα τον εαυτό μου όσο θα έπρεπε. Κανένας αθλητής δεν αποδίδει συνεχώς το 100% του αλλά αυτό που πρέπει να κάνω εγώ είναι να φτάνω στο 100% όσο πιο συχνά μπορώ. Θα δώσω μεγάλη βάση σε αυτό. Αν χρειαστώ βοήθεια θα απευθυνθώ σε έναν επαγγελματία. Αν όχι, θα χρησιμοποιήσω τον καθρέπτη μου» ήταν τα λόγια του Βαλτέρι Μπότας.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!