Το νέο μονοθέσιο της Alfa Romeo βγήκε στην πίστα!

Πέτρος Σηφαλάκης
Το νέο μονοθέσιο της Alfa Romeo βγήκε στην πίστα!
Η νέα Alfa Romeo C41 με την οποία θα τρέξει το 2021 ο Κίμι Ράικονεν και ο Αντόνιο Τζιοβινάτσι έκανε σχεδόν 30 γύρους στην πίστα της Βαρκελώνης χωρίς κανένα πρόβλημα.

Η μεγάλη ημέρα του 2021 για την Alfa Romeo έφτασε! Το φετινό της μονοθέσιο δούλεψε για πρώτη φορά σε συνθήκες πίστας αφού πραγματοποίησε shakedown στην πίστα της Βαρκελώνης, στα χέρια του εφεδρικού οδηγού της ομάδας, Ρόμπερτ Κούμπιτσα. Η νέα Alfa Romeo C41 με την οποία θα αγωνιστεί ο Κίμι Ράικονεν και ο Αντόνιο Τζιοβινάτσι την επερχόμενη σεζόν έκανε 29 γύρους και δεν είχε κανένα απολύτως πρόβλημα.

Οι πρώτες φορές που βγαίνουν έξω τα νέα μονοθέσια δεν είναι πάντα ρόδινες καθώς εκδηλώνονται οι λεγόμενες «παιδικές» ασθένειες, κάποια ζητήματα αξιοπιστίας που βγαίνουν στην επιφάνεια στα πρώτα χιλιόμετρα πραγματικής πίεσης. Βέβαια η C41 δεν είναι και ολοκαίνουργια, όπως συμβαίνει με όλα τα μονοθέσια των ομάδων για το 2021. Η εξέλιξη των αυτοκινήτων «πάγωσε» ύστερα από θέσπιση νέων κανονισμών λόγω των προβλημάτων που έχει προκαλέσει ο κορονοϊός στο πρόγραμμα του σπορ αλλά και στα ταμεία των ομάδων.

Οι αλλαγές της Alfa Romeo εντοπίζονται στο εμπρός τμήμα του μονοθεσίου και κυρίως, στην αεροδυναμική του απόδοση. Γενικότερα περιμένουμε ότι το 2021 η ταχύτητα των μονοθεσίων θα πέσει σε σχέση με το 2020 και θα έρθει σε επίπεδα παρόμοια με προηγούμενες χρονιές. Ο Ρόμπερτ Κούμπιτσα είπε ότι το αυτοκίνητο έχει σωστή ισορροπία και ακολουθεί σωστά τις εντολές του οδηγού, όμως δεν γίνεται να βγουν και ασφαλή συμπεράσματα αφού τα χιλιόμετρα που είχαν διαθέσιμα για δοκιμές βάσει των κανονισμών, είναι αρκετά περιορισμένα. Η Alfa Romeo θα αποκτήσει περισσότερα δεδομένα από τις 12 έως τις 14 Μαρτίου, όπου και θα γίνουν οι επίσημες δοκιμές στην πίστα του Μπαχρέιν.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!