Χέλμουτ Μάρκο: «Πολύ ακριβός για τη Formula 1 ο Χάμιλτον»

Πέτρος Σηφαλάκης
Χέλμουτ Μάρκο: «Πολύ ακριβός για τη Formula 1 ο Χάμιλτον»
Οι μισθοί των οδηγών πρέπει να συμπεριλαμβάνονται στο budget cap σύμφωνα με τη γνώμη του Χέλμουτ Μάρκο, λέγοντας ότι ο Χάμιλτον δεν... συμφέρει.

Στη Formula 1, οι οδηγοί έχουν υψηλότατους ετήσιους μισθούς. Η κορωνίδα των μηχανοκίνητων σπορ βρίσκεται ανάμεσα στα κορυφαία αθλήματα σε ο,τι αφορά τους μισθούς που «παίζουν», ενώ μερικοί από τους πιλότους λαμβάνουν πραγματικά απίστευτα ποσά, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται τα μπόνους που μπορεί να έχουν συμφωνήσει ή τα χρήματα που έρχονται από χορηγίες.

Ο Λιούις Χάμιλτον αυτή τη στιγμή είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος οδηγός στη Formula 1. Το νέο συμβόλαιο που υπέγραψε με τη Mercedes του επιστρέφει περίπου 40 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο, χωρίς να υπολογίζονται όλα αυτά που αναφέρουμε παραπάνω, δηλαδή μπόνους, χορηγίες και λοιπά. Ο επτά φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής σίγουρα αξίζει να έχει ένα πολύ υψηλό κασέ με βάση τα επιτεύγματά του, όμως ο Χέλμουτ Μάρκο θεωρεί ότι το ποσό είναι τραγελαφικά υψηλό.

«Ο Χάμιλτον είναι πραγματικά ακριβός για τη Formula 1. Αυτός είναι και ο λόγος που οι μισθοί των οδηγών θα πρέπει να συμπεριλαμβάνονται στο budget cap» είπε ο Χέλμουτ Μάρκο. Να θυμίσουμε ότι το φετινό «όριο» χρημάτων που μπορεί να δαπανήσει κάθε ομάδα της Formula 1, είναι στα 145 εκατομμύρια δολάρια. Από την επόμενη σεζόν το όριο θα κατέβει στα 140 εκατομμύρια δολάρια, ενώ από το 2023 μέχρι το 2025 θα πάει στα 135 εκατομμύρια δολάρια. Να τονίσουμε ότι στα ποσά αυτά δεν συμπεριλαμβάνονται οι μισθοι των οδηγών της κάθε ομάδας.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!