Οι στόχοι του κοινού ιδρύματος του Χάμιλτον και της Mercedes

Gazzetta team
Οι στόχοι του κοινού ιδρύματος του Χάμιλτον και της Mercedes
Mercedes και Λιούις Χάμιλτον θα χρηματοδοτήσουν με εκατομμύρια ευρώ ένα κοινό ίδρυμα, που θα έχει ως στόχο τη διαφορετικότητα και την ελευθερία έκφρασης, αλλά και την υποστήριξη νέων ανθρώπων από φτωχότερες οικογένειες για να εργαστούν στη Formula 1!

Ο Λιούις Χάμιλτον υπέγραψε μεν μονοετές συμβόλαιο με τη Mercedes, ωστόσο τουλάχιστον εκτός πίστας θα συνεχιστεί η συνεργασία μεταξύ των δύο μερών για αρκετά χρόνια ακόμη. Αιτία είναι το κοινό ίδρυμα που θα δημιουργήσουν ο Βρετανός και η γερμανική μάρκα, η οποία έχει στηρίξει στο παρελθόν τις αντιρατσιστικές πρωτοβουλίες του Λιούις και μάλιστα έβαψε για πρώτη φορά στην ιστορία της πέρυσι τα μονοθέσιά της μαύρα.

Tα μαύρα μονοθέσια της Mercedes για το 2020.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο διευθυντής της ομάδας της Mercedes, Τότο Βολφ, «τώρα θέλουμε να προχωρήσουμε σε πράξεις». Ετσι θα διατηρήσουν για παράδειγμα και εφέτος τα πρώην Ασημί Βέλη το μαύρο χρώμα τους, όμως το ίδρυμα θα προχωρήσει ακόμη παραπέρα. «Εχουμε επενδύσει μερικά εκατομμύρια ευρώ ως κεφάλαιο. Τα μισά προέρχονται από τον Λιούις και τα άλλα μισά από τη Mercedes», ανέφερε ο Βολφ και αποκάλυψε ότι η ιδέα του ιδρύματος έπεσε στο τραπέζι από το αφεντικό του ομίλου Daimler, Όλα Καλένιους.

O Όλα Καλένιους με τον Λιούις Χάμιλτον.

«Ο Λιούις ενθουσιάστηκε με αυτή την ιδέα», δήλωσε ο Αυστριακός διευθυντής της ομάδας της Mercedes και εξήγησε ότι «στο ίδρυμα θα συμμετέχει τόσον ο Λιούις όσο και κάποιος από εμάς, από την ομάδα ή τη Mercedes. Το ίδρυμα αποτελεί για εμάς μία μακροχρόνια επιλογή, την οποία στηρίζουμε με ένα σημαντικό ποσό εκατομμυρίων ευρώ», δεν θέλησε ωστόσο να αποκαλύψει το ύψος του.

Στήριξη στους νέους και στη διαφορετικότητα

«Τους επόμενους μήνες θα εξετάσουμε δράσεις, όπου πιστεύουμε ότι μπορούμε να έχουμε τη μεγαλύτερη δυνατή θετική επίδραση», τόνισε ο Βολφ. Όπως ανέφερε ο Αυστριακός, το ίδρυμα φτιάχτηκε «στο όνομα της διαφορετικότητας και της ελευθερίας έκφρασης, όπως επίσης για την υποστήριξη νέων ανθρώπων και μαθητών από λιγότερο προνομιακό περιβάλλον. Θέλουμε να δώσουμε σε αυτούς τους ανθρώπους τη δυνατότητα να εργαστούν στη Formula 1 και με εμάς. Αυτό απαιτεί κεφάλαια και αυτόν τον δρόμο θα τον κάνουμε τώρα μαζί. Και πρόκειται για έναν μακροπρόθεσμο δρόμο, δεν είναι μόνον για ένα χρόνο. Αυτό δείχνει και η ανακοίνωση του Λιούις και της Mercedes, ότι δηλαδή θέλουμε να θέσουμε πραγματικά ένα δυνατό, επιπρόσθετο στίγμα».

Το κοινό ίδρυμα σηματοδοτεί εξάλλου, ότι ο Χάμιλτον θα έχει τον πρώτο λόγο ως πιλότος της Mercedes και μετά το 2021, αφού σύμφωνα με τον Βολφ «δείχνει ότι θα υπάρξει και πολύ μετά το 2021 μία συμμαχία και μία σχέση».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!