O Ρικιάρντο πήγε στις εγκαταστάσεις της McLaren

Πέτρος Σηφαλάκης
O Ρικιάρντο πήγε στις εγκαταστάσεις της McLaren
Από τη σεζόν του 2021 ο Ντάνιελ Ρικιάρντο θα είναι ένας από τους δύο οδηγούς της McLaren στη Formula 1 και για πρώτη του φορά, πήγε στις εγκαταστάσεις της ομάδας στην Αγγλία.

Μετά από θητεία στη Renault και παλαιότερα, στη Red Bull, o Ντάνιελ Ρικιάρντο αλλάζει στρατόπεδο και πάει στην ομάδα της McLaren. Από τη χρονιά που θα ξεκινήσει φέτος, θα είναι teammate με τον Λάντο Νόρις, καθώς πήρε τη θέση του Κάρλος Σάινθ. Ο τελευταίος με τη σειρά του, πήγε στη Ferrari. Ο Ντάνιελ Ρικιάρντο λοιπόν, περίπου δύο μήνες πριν την εκκίνηση του πρωταθλήματος (βάσει του προγράμματος που ισχύει σήμερα, πάντα) πήγε στις εγκαταστάσεις της ομάδας στο Γουόκινγκ της Αγγλίας.

Το ίδιο έγινε και την προηγούμενη ημέρα με τον Λάντο Νόρις. Η ομάδα χώρισε τις δύο ημέρες στους δύο οδηγούς της, λίγες μέρες πριν αποκαλύψει το μονοθέσιο MCL35M με το οποίο θα τρέξει στη χρονιά του 2021. Σε ο,τι αφορά το μονοθέσιο, αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι η McLaren χρειάστηκε να κάνει αρκετές αλλαγές στο πλαίσιο για να μπορέσει να τοποθετηθεί ο κινητήρας της Mercedes. Μέχρι πέρυσι χρησιμοποιούσαν της Renault, φέτος όμως που θα συνεργαστούν με τη Mercedes αναγκάστηκαν να αλλάξουν μεγάλο μέρος από το μονοθέσιό τους, σε μια σεζόν που οι περισσότερες ομάδες θα κάνουν από ελάχιστες, έως και καθόλου τροποποιήσεις.

Έτσι λοιπόν οι μηχανικοί θα είχαν αρκετή δουλειά προκειμένου να προσαρμόσουν το αυτοκίνητο στα νέα δεδομένα και τον κινητήρα. Ο Ντάνιελ Ρικιάρντο είχε την ευκαιρία να πάει στο εργοστάσιο, να μιλήσει με τους ανθρώπους και να δει το team με το οποίο θα συνεργάζεται τουλάχιστον για δύο χρόνια ακόμη, αφού το συμβόλαιο που έχει υπογράψει με την ομάδα είναι διετές. Βέβαια, επισκέφθηκε και το μουσείο της McLaren, εκεί που φιλοξενούνται σπουδαία αγωνιστικά με μεγάλη ιστορία, αλλά και πολύ ιδιαίτερα αυτοκίνητα παραγωγής που έχει βγάλει η βρετανική μάρκα. Ο Αυστραλός είχε δηλώσει από την αρχή που υπέγραψε το συμβόλαιο, ότι μπαίνει σε μια ομάδα που σέβεται την ιστορία της και θα ήθελε να τη γνωρίσει, από πρώτο χέρι.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!