Ο Σιρίλ Αμπιτεμπούλ αποχώρησε από τη Renault

Gazzetta team
Ο Σιρίλ Αμπιτεμπούλ αποχώρησε από τη Renault
Ο διευθυντής της ομάδας της Formula 1 της Renault, Σιρίλ Αμπιτεμπούλ, αποχώρησε αιφνιδιαστικά από τον γαλλικό όμιλο, αν και αναμενόταν ότι θα αναλάβει σημαντικό ρόλο μετά την πρόσφατη αναδιάρθρωση της Renault σε διοικητικό επίπεδο.

Σαν κεραυνός εν αιθρία ακούστηκε η είδηση ότι ο Σιρίλ Αμπιτεμπούλ αποχώρησε από τη Renault, καθώς ο Γάλλος φερόταν υποψήφιος για κάποιο σημαντικό πόστο στη γνωστή μάρκα μετά την πρόσφατη αναδιάρθρωση της διοίκησής της. Αντί να συμβεί όμως αυτό, είχαμε τελικά την άμεση και αποχώρηση του Αμπιτεμπούλ από όλες τις εταιρείες του ομίλου και την ομάδα της Formula 1, της οποίας ήταν διευθυντής. Ταυτόχρονα ανακοινώθηκε ως Διευθύνων Σύμβουλος της θυγατρικής της Renault, Αlpine, ο Λοράν Ροσί, διευθυντής στρατηγικής και εμπορικής εξέλιξης της εταιρείας.

Φαβορί ο Μπουντκόφσκι

Ο Ροσί θα είναι επίσης υπεύθυνος για την ομάδα της Formula 1 και τις υπόλοιπες αγωνιστικές δραστηριότητες της Renault στα μηχανοκίνητα αθλήματα, ενώ θα αναφέρεται απευθείας στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Renault, Λούκα ντε Μέο. Οι Γάλλοι δεν έχουν ανακοινώσει ακόμη ποιος θα είναι ο νέος διευθυντής της ομάδας της Formula 1, που θα ονομάζεται εφέτος Alpine, ωστόσο φαβορί για τη συγκεκριμένη θέση θεωρείται ο Μαρσέν Μπουντκόφσκι.

O Λούκα ντε Μέο (αριστερά) με τον Σιρίλ Αμπιτεμπούλ.

Στο αποχαιρετιστήριο μήνυμά του ανέφερε ο Αμπιτεμπούλ τα εξής: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω το Groupe Renault, που μου έδειξε εμπιστοσύνη τόσα χρόνια, ιδίως με το επαναλανσάρισμα και την επαναδημιουργία της ομάδας της Formula 1 από το 2016. Τα στέρεα θεμέλια της αγωνιστικής ομάδας και των κέντρων στη Γαλλία και στην Αγγλία, τα οποία δημιουργήθηκαν αυτά τα χρόνια, η στρατηγική εξέλιξη του αθλήματος προς την οικονομική βιωσιμότητα και το πρόσφατο εγχείρημα με την Alpine, που φροντίζει για μία νέα σημασία και δυναμική, υποδεικνύουν όλα μία πολύ καλή κατεύθυνση».

O όμιλος της Renault θα συμμετέχει εφέτος στη Formula 1 ως Alpine.

Ο ντε Μέο ευχαρίστησε τον Αμπιτεμπούλ «για την ακούραστη προσπάθειά του, που οδήγησε την ομάδα της Renault από την προτελευταία θέση το 2016 σε πλασαρίσματα στο βάθρο την προηγούμενη χρονιά», οπότε πανηγύρισαν οι Γάλλοι δύο τρίτες και μία δεύτερη θέση.

Ο Αμπιτεμπούλ έχει ταυτιστεί και θεωρείται γέννημα - θρέμμα της Renault, καθώς εντάχθηκε στην επιχείρηση αμέσως μετά το πέρας των σπουδών του. Ο Γάλλος εργαζόταν από το 2007 στην ομάδα της Formula 1 της Renault, πριν αναλάβει το 2010 τη θέση του διευθυντή της. Μετά από μία τριετία στην Caterham μεταξύ 2012 και 2014, επέστρεψε στη Renault όπου είχε καθοριστική συμβολή στην επαναδημιουργία της εργοστασιακής ομάδας της Renault στη Formula 1 το 2016.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!