Ο Άλεξ Άλμπον θα τρέξει στο DTM

Πέτρος Σηφαλάκης
Ο Άλεξ Άλμπον θα τρέξει στο DTM
Μετά από την ανακοίνωση του συμβολαίου του Σέρχιο Πέρεζ, ανακοινώνεται ότι ο πρώην οδηγός της Red Bull θα αγωνιστεί στο πρωτάθλημα DTM αλλά δεν θα αποχωρήσει, παραμένοντας δοκιμαστής τους.

Από το 2021 στην ομάδα της Red Bull θα έχουμε τον Μαξ Φερστάπεν και τον Σέρχιο Πέρεζ. Ο Άλεξ Άλμπον που συμπλήρωνε το ρόστερ μέχρι πέρυσι θα μείνει δοκιμαστής της ομάδας αλλά η Red Bull του επιτρέπει να αγωνιστεί και σε άλλα πρωταθλήματα, ενώ δήλωσε ότι παραμένει ανοικτή σε οποιοδήποτε ενδεχόμενο «δανεισμού» του σε άλλη ομάδα της F1, αν παραστεί ανάγκη.

Όπως για παράδειγμα συνέβη φέτος με τον Λιούις Χάμιλτον που κόλλησε κορονοϊό και στη θέση του έτρεξε ο Τζορτζ Ράσελ της Williams. Ο Άλμπον ωστόσο δεν θα μείνει «στο ράφι» για όλη τη σεζόν αφού παράλληλα θα συμμετέχει και στο Γερμανικό Πρωτάθλημα Τουρισμού. Ο Ταϊλανδός θα τρέξει σε ορισμένους αγώνες του DTM και αυτό θα συμβεί μέσω της ίδιας της Red Bull καθώς από το 2021 θα έχουν δική τους ομάδα και σε αυτό το πρωτάθλημα.

Μέχρι στιγμής γνωρίζουμε ότι το πρόγραμμα των αγώνων του Άλμπον με το DTM δεν θα συμπίπτει με κανέναν αγώνα της Formula 1, αφού είναι υποχρεωμένος να βρίσκεται στην πίστα που διεξάγεται το κάθε Γκραν Πρι με την ιδιότητα του τρίτου οδηγού της ομάδας. Επίσης το DTM από το νέο έτος αλλάζει κάποιους κανονισμούς και θα αναδεικνύει περισσότερο τους ικανούς οδηγούς και λιγότερο το αυτοκίνητο που οδηγούν. Με αυτό τον τρόπο θα προσελκύσουν ξανά το χαμένο κοινό που αδιαφορεί πλέον λόγω του περιορισμένου ανταγωνισμού.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!