Formula 1: Μειώνεται η διάρκεια των δοκιμαστικών από το 2021

Πέτρος Σηφαλάκης
Formula 1: Μειώνεται η διάρκεια των δοκιμαστικών από το 2021
Συνολικά μια ώρα λιγότερη θα έχουν στη διάθεσή τους ομάδες και οδηγοί στα ελεύθερα δοκιμαστικά, κάτι το οποίο θα ξεκινήσει από τη σεζόν που μας έρχεται.

Μέχρι σήμερα έχουμε συνηθίσει ότι στις δύο περιόδους ελεύθερων δοκιμαστικών της Παρασκευής, η Formula 1 προβλέπει διάρκεια από 90 λεπτά σε κάθε μια. Συνολικά τρεις ώρες κρατάει το FP1 μαζί με το FP2, από το 2021 όμως αυτό θα αλλάξει.

Όπως ανακοινώθηκε επίσημα από τη FIA, ο χρόνος τους θα εξισωθεί με το FP3, δηλαδή θα πάνε στα 60 λεπτά. Έτσι λοιπόν την Παρασκευή, ομάδες και οδηγοί θα έχουν δύο ώρες ελεύθερων δοκιμών και άλλη μια το Σάββατο, πριν από τις κατατακτήριες δοκιμές που παραδοσιακά ακολουθούν το απόγευμα.

Αναμένεται ότι και το πρόγραμμα θα αλλάξει ελαφρώς αφού η μισή ώρα λιγότερη του FP1 θα οδηγήσει σε ένα μικρότερο κενό από το FP2. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση το νέο πλάνο θα έχει άμεση ισχύ και θα ξεκινήσει από τον πρώτο αγώνα του 2021 ενώ μέχρι τώρα, το γεγονός δεν έχει σχολιαστεί από κάποιον οδηγό ή στέλεχος ομάδας της Formula 1.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!