H Γκρέτα Τούνμπεργκ εμπνέει τον Φέτελ!

Gazzetta team
H Γκρέτα Τούνμπεργκ εμπνέει τον Φέτελ!
Ο Σεμπάστιαν Φέτελ υποστηρίζει την «πράσινη» ακτιβίστρια Γκρέτα Τούνμπεργκ και τα οικολογικά κινήματα, ενώ θεωρεί ότι η Formula 1 χρειάζεται ριζικές αλλαγές αντί να μένει προσκολλημένη σε παρωχημένες καταστάσεις.

O Σεμπάστιαν Φέτελ αλλάζει χρώματα του χρόνου, καθώς θα περάσει από το κόκκινο της Ferrari στο πράσινο της Aston Martin. Ωστόσο ο Γερμανός οδηγός της Formula 1 σκέφτεται και λειτουργεί εδώ και χρόνια οικολογικά, καθώς έχει επιλέξει έναν αειφόρο τρόπο ζωής. Όπως τονίζει μάλιστα ο ίδιος, θα ήθελε να υπάρξει μία αντίστοιχη στροφή προς τη βιωσιμότητα και στο εργασιακό του περιβάλλον, δηλαδή στη Formula 1.

Ο μελλοντικός πιλότος της Aston Martin αναρωτήθηκε σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα ‘’Frankfurter Allgemeine Zeitung’’, «πού έχει χαθεί ο πρωτοπόρος ρόλος της Formula 1 στον τομέα της τεχνολογίας;» Ο τέσσερις φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Formula 1 αδυνατεί να κατανοήσει την αρνητική στάση πολλών μεγαλύτερων σε ηλικία πολιτών και κατόχων αυτοκινήτων απέναντι στην οικολόγο ακτιβίστρια, Γκρέτα Τούνμπεργκ. Ο Φέτελ τόνισε χαρακτηριστικά για τη 17χρονη, ότι «η Γκρέτα Τούνμπεργκ είναι το πρόσωπο, χάρη στο οποίο κέρδισε το κίνημα ‘’Fridays for Future’’ τόση αναγνωρισιμότητα. Κοιτώντας την ως εξωτερικός παρατηρητής, προβάλλει κάθε ημέρα τα πιστεύω της. Αυτό αποτελεί έμπνευση. Δεν βλέπω όμως, να καταδικάζει άλλους που δεν ζουν όπως αυτή».

H 17χρονη Γκρέτα Τούνμπεργκ μιλάει στον ΟΗΕ.

Ο Γερμανός πιλότος εξήγησε επίσης, γιατί διακυβεύει κατά την άποψή του η Formula 1 το μέλλον της λέγοντας τα εξής για την κορωνίδα των μηχανοκίνητων αθλημάτων: «Δεν έχει κατανοήσει τη σοβαρότητα της κατάστασης. Αυτό το βρίσκω απογοητευτικό. Γνωρίζουμε πώς θα το κάνουμε καλύτερα, ωστόσο δεν το κάνουμε. Ετσι επισφραγίζουμε την εξαφάνισή μας μέσα στην ασημαντότητα».

Αδικαιολόγητοι όσοι ρυπαίνουν

Για να μη συμβεί κάτι τέτοιο, προτείνει ο Φέτελ τα εξής στους διοικούντες του αθλήματος: «Δημιουργείστε κίνητρα για νικητήριες καινοτομίες, αντί να κρατιέστε από παλαιά πράγματα, μόνον επειδή διοχετεύουν πάρα πολλά χρήματα στις τσέπες μερικών ανθρώπων και φέρνουν δόξα και αναγνώριση».

Ο τετράκις Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Formula 1 προσπαθεί να δίνει και ο ίδιος το καλό παράδειγμα με τις πράξεις και τις πρωτοβουλίες του, όπως για παράδειγμα σκύβοντας και μαζεύοντας σκουπίδια από το δρόμο ή από μία πίστα της Formula 1. Όπως τονίζει μάλιστα στη συνέντευξή του, «όταν βλέπω κάποιο σκουπίδι, τότε σκύβω και ψάχνω για έναν κάδο απορριμάτων ή το παίρνω σπίτι, για να το πετάξω εκεί. Δεν μπορώ να καταλάβω, ότι πετούν άνθρωποι σκουπίδια έξω από το παράθυρο του αυτοκινήτου τους ή τα αφήνουν στο δάσος. Ότι τους είναι προφανώς δύσκολο, να περπατήσουν μερικά μέτρα έως τον κάδο των απορριμάτων. Δεν έχω καμία πειστική δικαιολογία για κάτι τέτοιο».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!