Ο Μπινότο προσγειώνει ανώμαλα τους φίλους της Ferrari

Gazzetta team
Ο Μπινότο προσγειώνει ανώμαλα τους φίλους της Ferrari
Ο Ματία Μπινότο τόνισε ότι η Ferrari εστιάζει κυρίως στη σεζόν 2022 και ότι θα ασχοληθεί πιο επισταμένα με το αυτοκίνητο του 2021 μόνον αν πάνε τα πράγματα ακόμη χειρότερα από το αναμενόμενο.

Η Ferrari εστιάζει κυρίως στην εξέλιξη του μονοθεσίου της για το 2022, οπότε θα τεθούν σε ισχύ οι νέοι κανονισμοί της Formula 1, ενώ θα προχωρήσει σε κάποιες αναγκαίες παρεμβάσεις στο αυτοκίνητο του 2021 μόνον αν βρεθεί «σε κακή κατάσταση» την επόμενη αγωνιστική σεζόν. Αυτό αποκάλυψε ο Ματία Μπινότο, τονίζοντας ωστόσο ότι θα ήταν απαράδεκτο να εξελιχθεί το 2021 σε μία τόσο κακή χρονιά όπως το 2020, οπότε τερμάτισε η Ferrari στην έκτη θέση του πρωταθλήματος κατασκευαστών. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο διευθυντής της Scuderia, «πρέπει σίγουρα να κάνουμε κάποια πράγματα λίγο καλύτερα από ό,τι μέχρι τώρα».

Μεταβατικό το 2021

Στη Ferrari γνωρίζουν ωστόσο ότι θα έχουν πραγματικές πιθανότητες να είναι ανταγωνιστικοί μόνον από τη μεθεπόμενη σεζόν λόγω των ριζικών αλλαγών στους κανονισμούς της Formula 1. «Το 2022 θα είναι σημαντικότερο από το 2021. Και αν ξεκινήσεις με χάντικαπ το 2022, τότε θα δυσκολεύει η κατάσταση τα επόμενα χρόνια», εξήγησε ο Μπινότο. Γι αυτό τόνισε ότι την επόμενη σεζόν αποτελεί «απόλυτη προτεραιότητα» η εξέλιξη για το 2022, ενώ συμπλήρωσε τα εξής: «Και αν θα κάνουμε κάποιες εργασίες στο αυτοκίνητο για το 2021, αυτό θα γίνει μόνον επειδή θα είναι η κατάτασταση χειρότερη από την αναμενόμενη ή επειδή θα πρέπει να μάθουμε κάτι το 2021 ώστε να είμαστε καλύτεροι το 2022».

Οι ελπίδες της κόκκινης ομάδας για του χρόνου εναποτίθενται στο νέο κινητήρα που ετοιμάζει, αλλά και σε αεροδυναμικές βελτιώσεις του αυτοκινήτου της. Όπως αποκάλυψε ο Μπινότο, «όταν βλέπω πώς εξελίσσουμε το αυτοκίνητο, τότε τρέφω ελπίδες, ότι θα πάει καλύτερα η σεζόν. Αυτό δεν το γνωρίζεις όμως ποτέ, πριν βρεθείς στην πίστα και αναμετρηθείς με τους άλλους».

Ζητείται ταπεινότητα

Ωστόσο ο διευθυντής της Ferrari δεν ονειροβατεί και γνωρίζει ότι η άνοδος θα έρθει μόνον με σκληρή δουλειά. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Ιταλοελβετού, «πρέπει πρώτα να συνειδητοποιήσουμε πού βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή. Οφείλουμε να αποδεχθούμε με ταπεινότητα την έκτη θέση, γιατί δεν πρόκειται να γίνουμε καλύτεροι, επειδή είμαστε απλά η Ferrari».

«Θα γίνουμε καλύτεροι, επειδή θα κάνει ο καθένας μας καλύτερη δουλειά από ό,τι στο παρελθόν. Και γι αυτό χρειαζόμαστε περισσότερη αποφασιστικότητα και ξεκάθαρες φιλοδοξίες. Είμαι ωστόσο σίγουρος, ότι αυτά τα έχει η ομάδα σήμερα», υπογράμμισε ο Μπινότο.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!