Πρώην «κεφάλι» της McLaren στο τιμόνι της Williams

Πέτρος Σηφαλάκης
Πρώην «κεφάλι» της McLaren στο τιμόνι της Williams
Ο Γιόστ Καπίτο θα είναι ο νέος CEO της Williams στη Formula 1, ενώ ο επικεφαλής της αγωνιστικής ομάδας θα είναι ο Σάιμον Ρόμπερτς ελπίζοντας μια καλύτερη πορεία στο σπορ.

Πρόσφατα η Williams άλλαξε χέρια και η αναδιάρθωση των κορυφαίων στελεχών της ήταν αναμενόμενη. Πλέον στην κορυφή της στη θέση του CEO θα βρίσκεται ο Γιόστ Καπίτο, πρώην «αφεντικό» στη McLaren ενώ ο επικεφαλής της αγωνιστικής ομάδας θα είναι ο Σάιμον Ρόμπερτς.

Οι νέοι ιδιοκτήτες Dorilton Capital αναμένεται να προχωρήσουν σε ακόμη περισσότερες αλλαγές μέσα στο επόμενο διάστημα προκειμένου η ομάδα να ανέβει στη Formula 1 και να βρεθεί σε θέση να διεκδικήσει καλύτερα αποτελέσματα στην αγωνιστική χρονιά. Ο Καπίτο άλλωστε είναι ένας άνδρας με πολύ μεγάλη εμπειρία στο χώρο των motorsports. Από την 1η Φεβρουαρίου του 2021 θα αναλάβει κανονικά δράση στο νέο του πόστο.

«Μεγάλη μου τιμή που μπαίνω στην οικογένεια της Williams σε αυτή την απαιτητική περίοδο τόσο για την ίδια την ομάδα, όσο και για τη Formula 1 γενικότερα. Επίσης είναι μεγάλη μου τιμή που εντάσσομαι σε μια ομάδα με τέτοια ιστορία, που έχει τόσο βαρύ όνομα στο χώρο του σπορ. Προσεγγίσω αυτή τη νέα μου πρόκληση με μεγάλο σεβασμό» είπε ο Γιόστ Καπίτο στις δηλώσεις του μετά την ανακοίνωση της ομάδας ότι αναλαμβάνει τη θέση του CEO.

«Δυνατό» παλμαρέ στο χώρο

Ο Γιόστ Καπίτο βρίσκεται εδώ και περίπου τέσσερις δεκαετίες στις εξελίξεις του motorsport και της αυτοκίνησης γενικότερα. Για πολλά χρόνια γνώρισε μεγάλη επιτυχία στο WRC καθώς είχε πολύ υψηλή θέση στην ομάδα της Volkswagen και κατά τα χρόνια που ήταν μαζί τους, πανηγύρισε πολλούς τίτλους κατασκευαστών αλλά και οδηγών, κυρίως με τον Σεμπαστιάν Οζιέ. Πριν το WRC είχε περάσει και από τη θέση του CEO στη McLaren και τώρα επιστρέφει στον κόσμο της Formula 1 με την ομάδα της Williams.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!