Μπότας: «Η ήττα από τη Red Bull μας δίνει κίνητρο»

Πέτρος Σηφαλάκης
Μπότας: «Η ήττα από τη Red Bull μας δίνει κίνητρο»
Σύμφωνα με τον Βαλτέρι Μπότας, η Mercedes θα έχει ένα ακόμη πιο μεγάλο κίνητρο για να βελτιώσει περισσότερο το μονοθέσιο για τη νέα χρονιά, ύστερα από τον αγώνα του Άμπου Ντάμπι.

Φέτος δεν υπάρχει αμφιβολία, ότι το καλύτερο αυτοκίνητο στη Formula 1 ήταν αυτό της Mercedes. Το μαύρο μονοθέσιο κατάφερε να τα πάει εξαιρετικά στους περισσότερους αγώνες, να δώσει πρωτάθλημα στον Λιούις Χάμιλτον (το έβδομο στην καριέρα του) και να μετρήσει πολλές επιτυχίες τόσο στα χέρια του Χάμιλτον, όσο και του Βαλτέρι Μπότας. Στην τελευταίο αγώνα της σεζόν όμως στο Άμπου Ντάμπι, ο Μαξ Φερστάπεν έδειξε να έχει... άγριες διαθέσεις.

Πήρε την pole position το Σάββατο, αλλά και τη νίκη την Κυριακή, οπότε η Mercedes θα έχει δουλειά για του χρόνου, ώστε να βελτιώσει ακόμη περισσότερο το δικό της μονοθέσιο και να μην κινδυνεύει από τη Red Bull. Είναι τουλάχιστον εντυπωσιακό ότι από τον πρώτο χρόνο που η Formula 1 μπήκε στην υβριδική εποχή, η Mercedes δεν έχει αφήσει κανένα περιθώριο για πρωτάθλημα σε οποιονδήποτε άλλο και έχει εκείνη το 100%.

«Δεν με ικανοποιεί τόσο η δεύτερη θέση»

«Ήταν σίγουρα μια έκπληξη. Τα πράγματα δεν ήταν όπως ακριβώς τα περιμέναμε. Είχα και αρκετά χειρότερους αγώνες με΄σα στη χρονιά, προσωπικά, οπότε για φέτος μπορώ να πω ότι ήταν μέχρι και καλός για εμένα. Τουλάχιστον ήταν ωραίος και καθαρός, η εκκίνηση ήταν καλή, όλα μια χαρά. Θα υπήρχε και χειρότερος τρόπος να τελειώσω τη σεζόν. Αν κοιτάξουμε ευρύτερα πάντως και επειδή γνωρίζω τη Mercedes, η ήττα από τη Red Bull στον τελευταίο αγώνα του 2020 θα μας δώσει κίνητρο για να δουλέψουμε ακόμη περισσότερο το χειμώνα και να βεβαιωθούμε ότι αυτό δεν θα συμβεί ξανά.

Σαν οδηγός πάντως, το να είμαι στην καλύτερη ομάδα της Formula 1 και να μένω στη δεύτερη θέση δεν με ικανοποιεί τόσο. Αλλά βοηθάω την ομάδα πολύ, είναι ο τέταρτος τίτλος κατασκευαστών που παίρνουμε μαζί και ο έβδομος στη σειρά για την ομάδα. Είναι καλύτερα από το να ήμουν τρίτος, σίγουρα. Θα πάρω ένα μικρό τρόπαιο για να το βλέπω όταν θα γεράσω και να λέω ότι ναι, το 2020 ήμουν δεύτερος. Ελπίζω κάποια στιγμή να πάρω και ένα μεγαλύτερο τρόπαιο» είπε ο Βαλτέρι Μπότας.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!