Οκόν: «Αδιανόητο να μείνει ο Πέρεζ εκτός Formula 1»

Πέτρος Σηφαλάκης
Οκόν: «Αδιανόητο να μείνει ο Πέρεζ εκτός Formula 1»
Ο πρώην teammate του Σέρχιο Πέρεζ, Εστεμπάν Οκόν, λέει ότι ειδικά μετά το τελευταίο τριήμερο που κέρδισε τον αγώνα, είναι... τρελό να μη βρίσκει θέση για τη νέα χρονιά.

Η Racing Point από την επόμενη χρονιά θα αλλάξει ονομασία και θα γίνει η ομάδα της Aston Martin στη Formula 1, ενώ το ρόστερ των οδηγών της θα είναι ο Σεμπάστιαν Φέτελ και ο Λανς Στρολ, γιος του ιδιοκτήτη της ομάδας, Λόρενς Στρολ. Αυτό σημαίνει ότι ο σημερινός οδηγός της Racing Point, Σέρχιο Πέρεζ, θα μείνει χωρίς ομάδα.

Ο Μεξικανός όχι μόνο έδειξε ένα πολύ καλό πρόσωπο φέτος, φτάνοντας σε πολύ καλές θέσεις τερματισμού, αλλά κατάφερε και να κερδίσει στο δεύτερο αγώνα του Μπαχρέιν. Έχει δείξει ότι πράγματι, διαθέτει πολλές δυνατότητες για να πρωταγωνιστεί στην F1 αλλά τουλάχιστον για τώρα, μένει στα «αζήτητα». Ο Εστεμπάν Οκόν, πρώην teammate του στη Force India και σημερινός οδηγός της Renault, δεν μπορεί να το πιστέψει.

«Είναι ένας από τους καλύτερους»

«Είναι πολύ δύσκολη θέση για να βρίσκεσαι. Ξέρω πολύ καλά πως είναι. Χαίρομαι που ο Σέρχιο πήρε το αποτέλεσμα αυτό, ξέρετε, για να αποδείξει σε όλους ότι αξίζει να βρίσκεται στη Formula 1. Είναι ένας από τους καλύτερους εκεί έξω και δεν γίνεται να τον αφήνεις απ'έξω. Δεν είναι... πώς να το πω, δεν είναι φυσιολογικό! Αλλά μερικές φορές έτσι είναι το σπορ. Δυστυχώς. Και δεν καταλήγεις πάντα με τις ιδανικές συνθήκες» είπε ο Εστεμπάν Οκόν για τον Σέρχιο Πέρεθ.

Άλλωστε και ο ίδιος έχει περάσει από αυτή τη θέση και όπως παραδέχεται, η στήριξη των άλλων και η εμπιστοσύνη που του έδειξαν τον έκαναν να περάσει το χρόνο του όσο ήταν αναπληρωματικός οδηγός της Mercedes. «Ήταν μια δύσκολη χρονιά αλλά ήμουν σε καλά χέρια. Είχα πολλούς ανθρώπους γύρω μου να πιστεύουν σε εμένα και να με υποστηρίζουν, κάτι που με βοήθησε να επανέλθω. Και τώρα βρίσκομαι εδώ» είπε. Ακόμη πάντως δεν είναι σίγουρο ότι ο Πέρεζ θα μείνει εκτός της Formula 1 του χρόνου. Μένει η Red Bull να ανανεώσει το συμβόλαιό της με τον Άλεξ Άλμπον και οι φήμες λένε ότι σκέφτονται σοβαρά την περίπτωση του Πέρεζ.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!