Formula 1: Ο Νικίτα Μάζεπιν στη Haas από το 2021

Πέτρος Σηφαλάκης
Formula 1: Ο Νικίτα Μάζεπιν στη Haas από το 2021
Νέο αίμα θα δούμε από την επόμενη χρονιά στην ομάδα της Haas καθώς και οι δύο πιλότοι της θα αντικατασταθούν και το πρώτο όνομα που έρχεται επίσημα στην ομάδα, είναι αυτό του Ρώσου Νικίτα Μάζεπιν.

Κέβιν Μάγκνουσεν και Ρομέιν Γκροζάν θα αποτελέσουν... παρελθόν από τη Haas στο τέλος της χρονιάς. Η ομάδα έχει δηλώσει εδώ και καιρό τις προθέσεις της να φέρει νέους οδηγούς στο προσκήνιο και το όνομα του Νικίτα Μάζεπιν ήταν από τα επικρατέστερα, όπως είχαμε πει και πριν αρκετές εβδομάδες. Πλέον η έλευση του Ρώσου στην ομάδα ανακοινώθηκε με κάθε επισημότητα.

Αυτή τη στιγμή ο Μάζεπιν βρίσκεται στην τρίτη θέση του πρωταθλήματος της Formula 2 και υπέγραψε ένα συμβόλαιο με διάρκεια μεγαλύτερη του ενός έτους, ωστόσο θα πρέπει να περιμένουμε για να μάθουμε περισσότερες λεπτομέρειες καθώς αυτή τη στιγμή, λίγες έχουν βγει στη δημοσιότητα. Ο Ρώσος έχει ηλικία 21 χρόνων και τον έχουμε δει σε διάφορα δοκιμαστικά με τη Force India το 2016, το 2017 και το 2018, αλλά και με τη Mercedes το 2019. Ξεκίνησε την καριέρα του στα μονοθέσια αγωνιστικά από τη Formula Renault 2.0 και μετά πέρασε στην F3. Ανέβηκε στην κατηγορία GP3 και μετά στη Formula 2, ενώ τώρα το όνειρο της Formula 1 πραγματοποιήθηκε!

Πρόκειται για τον τέταρτο Ρώσο πιλότο στην ιστορία της κορωνίδας των μηχανοκίνητων σπορ, μετά τους Βιτάλι Πετρόφ, Σεργκέι Σιρότκιν και Ντανιίλ Κβίατ. Ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί ποιος θα είναι ο teammate του για το 2021 αλλά γνωρίζουμε ότι μιλάμε για ακόμη έναν νέο, αφού η Haas δήλωσε ότι δεν θα επιλέξει κάποιον από τα σημερινά ονόματα της Formula 1. Με δεδομένο λοιπόν ότι και ο Κάλουμ Ίλοτ, δεύτερος στο πρωτάθλημα της Formula 2, είπε επίσημα ότι δεν θα τρέξει στην F1 του χρόνου, είναι πολύ πιθανό ο πρώτος στη βαθμολογία της Formula 2 να πάρει το εισιτήριο για τη Formula 1. Και ποιος είναι αυτός; Ο Μικ Σουμάχερ βέβαια!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!