Φερστάπεν: «Να κοιτάξουμε τη δουλειά μας, όχι τη Mercedes»

Πέτρος Σηφαλάκης
Φερστάπεν: «Να κοιτάξουμε τη δουλειά μας, όχι τη Mercedes»
Η απότομη φθορά στα ελαστικά κατά τα ελεύθερα δοκιμαστικά προβλημάτισε τον Μαξ Φερστάπεν, ο οποίος πιστεύει ότι θα πρέπει να κοιτάξουν τη δική τους δουλειά και όχι τι κάνει ο ανταγωνισμός.

Λίγο «περίεργα» πήγαν τα πράγματα για τον Μαξ Φερστάπεν στα ελεύθερα δοκιμαστικά της Παρασκευής στο Μπαχρέιν. Ο Ολλανδός στην πρώτη περίοδο πήρε την έκτη θέση και ήταν εμφανώς προβληματισμένος με το αποτέλεμα, ενώ στη δεύτερη περίοδο ήταν δεύτερος, πίσω μόνο από τον Λιούις Χάμιλτον.

Αυτό που παρατήρησαν ήταν ότι η φθορά στα ελαστικά γινόταν απότομα και ανομοιόμορφα. Οπότε το βασικό ζήτημα που θα έπρεπε να ασχοληθούν οι μηχανικοί ήταν αυτό και όχι το τι κάνουν οι άλλοι, σύμφωνα με τον ίδιο τον Φερστάπεν. Πιο συγκεκριμένα, ο ίδιος δήλωσε:

«Θα γίνει ακόμη πιο ξεκάθαρο, αλλά είναι ήδη πολύ ξεκάθαρο ότι η Mercedes είναι πολύ γρήγορη. Δεν μας εκπλήσσει αυτό. Απλώς πρέπει να εστιάσουμε στο να ζυγίσουμε καλύτερα το αυτοκίνητο, να έχει καλύτερη ισορροπία και να κοιτάξουμε αποκλειστικά και μόνο τον δικό μας αγώνα, τη δική μας δουλειά. Τα ελαστικά μας είχαν παράξενη συμπεριφορά, παρουσίασαν απότομη φθορά γύρο με το γύρο εδώ στο Μπαχρέιν. Είναι ακόμη ένα, δύο πραγματάκια που πρέπει να δούμε για τις κατατακτήριες δοκιμές το Σάββατο, αλλα κυρίως θέλω να εστιάσουμε στον αγώνα, εκεί που το πρόβλημα με τα ελαστικά θα είναι ακόμη πιο μεγάλο» είπε ο Μαξ Φερστάπεν.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!