O Πέρεζ εντυπωσιάζει, όμως κινδυνεύει να μείνει εκτός Formula 1

Gazzetta team
O Πέρεζ εντυπωσιάζει, όμως κινδυνεύει να μείνει εκτός Formula 1
O Σέρτζιο Πέρεζ είναι εφέτος τέταρτος στη βαθμολογία και κάνει το καλύτερό του πρωτάθλημα στη Formula 1, ωστόσο του χρόνου θα αντικατασταθεί από τον Φέτελ στην Aston Martin ενώ οι προοπτικές του να συνεχίσει στην F1 θεωρούνται περιορισμένες.

Ο Σέρτζιο Πέρεζ δεν κατάφερε να βρεθεί ποτέ στο γκρουπ των κορυφαίων οδηγών της Formula 1, όμως δεν είχε και ποτέ την ευκαιρία να δείξει την αξία του σε κάποια ομάδα ικανή να διεκδικήσει τίτλους και πρωταθλήματα. Ο 30χρονος Μεξικανός κάνει εφέτος το καλύτερο πρωτάθλημά του στη Formula 1 από το 2011 οπότε πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με την τότε ομάδα της Sauber και νυν Alfa Romeo. O πιλότος της Racing Point βρίσκεται στην τέταρτη θέση της κατάταξης των οδηγών έχοντας συγκεντρώσει 100 βαθμούς, οπότε δικαιούται τον τίτλο του «Best of the Rest» πίσω από τους Χάμιλτον, Μπότας και Φερστάπεν που οδηγούν τα σαφώς ανώτερα μονοθέσια της Mercedes και της Red Bull.

Tι ισχύει για του χρόνου

Ωστόσο αντί να νιώθει ήρεμος λόγω των καλών του επιδόσεων και της εκπληκτικής του σταθερότητας, κινδυνεύει να μείνει του χρόνου χωρίς ομάδα στη Formula 1 αφού η νυν Racing Point και μελλοντική Aston Martin έχει ανακοινώσει ήδη επίσημα ότι θα τον αντικαταστήσει το 2021 με τον Σεμπάστιαν Φέτελ. Μάλιστα, αυτό συμβαίνει παρόλο ότι ο Πέρεζ υποστηρίζεται από δυνατούς χορηγούς, άρα θα φέρει και «προίκα» στην ομάδα που θα καταλήξει.

Δυστυχώς οι ελεύθερες θέσεις στις ομάδες της Formula 1 για την επόμενη σεζόν είναι εξαιρετικά περιορισμένες, οπότε το ίδιο ισχύει και για τις επιλογές του 30χρονου οδηγού. Οι Αlfa Romeo (Ράικονεν, Τζιοβινάτσι), Williams (Ράσελ, Λατιφί), McLaren (Νόρις, Ρικιάρντο), Alpine (η εφετινή Renault, Aλόνσο και Οκόν), Ferrari (Λεκλέρ, Σάινθ) και Aston Martin (Στρολ, Φέτελ) έχουν καταλήξει στα δίδυμα των πιλότων τους για το 2021. Η Mercedes έχει συμφωνήσει με τον Μπότας, ενώ για την υπογραφή του Χάμιλτον απομένουν μόνον ορισμένες λεπτομέρειες, οπότε και εκεί είναι κλειστές οι πόρτες.

Τρεις πιθανές επιλογές

Παράθυρα ελπίδας υπάρχουν για τον Πέρεζ ουσιαστικά μόνον στις Red Bull, Alpha Tauri και Haas. Οι «Ταύροι» έχουν αφήσει ακόμη ανοιχτό το όνομα του δεύτερου οδηγού τους δίπλα στον Φερστάπεν, ενώ οι πιθανότητες παραμονής του Άλμπον δεν αποκλείονται μεν, όμως κρίνονται μικρές. Κάτι ανάλογο συμβαίνει και στο «φυτώριο» της Red Bull, δηλαδή την ομάδα της Alpha Tauri. Εδώ έχει επιβεβαιωθεί ότι θα συνεχίσει ο Πιέρ Γκασλί, όμως ο Κβίατ μάλλον θα κουνήσει μαντίλι και ως πιθανότερος αντικαταστάτης του φέρεται ο Τσουνόντα. Ο Ιάπωνας οδηγός απέδειξε εφέτος στη Formula 2 ότι είναι γρήγορος και ταλαντούχος, ενώ έχει και την υποστήριξη της Honda ως προμηθεύτριας κινητήρων της Alpha Tauri και της Red Bull.

Απομένει η Haas, από όπου θα αποχωρήσουν και οι δύο εφετινοί πιλότοι Μάγκνουσεν και Γκροσιάν. Εδώ πάντως θα πέσουν κορμιά, αφού υπάρχει πλήθος υποψηφίων μεταξύ των οποίων και οι Μικ Σουμάχερ, Νικόλας Μαζέπιν, Νίκο Χούλκενμπεργκ και…Πέρεζ.

Δεν τον απασχολεί πλέον

Ο ίδιος ο Μεξικανός έχει δηλώσει τα εξής σχετικά με τις προοπτικές του στη Formula 1: «Είχα μία σεζόν με αρκετά προβλήματα, συνέβησαν πολλά πράγματα. Είχα τα πάνω και τα κάτω μου. Στη Formula 1 δεν εξαρτώνται όλα 100% από την ταχύτητά σου. Αυτό το έχουμε διαπιστώσει και με άλλους πιλότους. Υπάρχουν τόσο πολλά πράγματα που παίζουν ρόλο στην οδήγηση και στον οδηγό. Σε τελική ανάλυση δεν εξαρτάται από εμένα». Γι αυτό τον λόγο τόνισε ο Πέρεζ ότι δεν τον απασχολεί πλέον τι θα γίνει το 2021. Πάντως οι εναλλακτικές του για την περίπτωση που μείνει άνεργος στη Formula 1 είναι κατά κύριο λόγο τα πρωταθλήματα IndyCar και Formula E.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!