O 39χρονος Φερνάντο Αλόνσο σε δοκιμές για νεαρούς οδηγούς;

Gazzetta team
O 39χρονος Φερνάντο Αλόνσο σε δοκιμές για νεαρούς οδηγούς;
Η επόμενη σεζόν της Formula 1 ξεκινά ανεπίσημα στις 15 Δεκεμβρίου με την συμμετοχή νεαρών οδηγών στις ελεύθερες δοκιμές του Αμπού Ντάμπι στο πλαίσιο του Υοung Driver Test. Ωστόσο η Renault επιμένει να λάβει μέρος σε αυτές και ο σχεδόν σαραντάχρονος Φερνάντο Αλόνσο!

Αναστάτωση προκαλεί η Renault, καθώς επιμένει να συμμετάσχει οπωσδήποτε και ο Φερνάντο Αλόνσο στο Young Driver Test για νεαρούς οδηγούς, που έχει προγραμματιστεί για τις 15 Δεκεμβρίου στο πλαίσιο του Γκραν Πρι του Αμπού Ντάμπι της Formula 1. Αρκετές ομάδες έχουν δηλώσει αντίθετες σε μία τέτοια προοπτική και τονίζουν, ότι ο 39χρονος δύο φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Formula 1 οφείλει να κάνει υπομονή για το πρώτο του επίσημο τεστ μέχρι τις χειμερινές δοκιμές της Formula 1 τον Φεβρουάριο του 2021 στην πίστα της Βαρκελώνης. Πάντα βεβαίως με την προϋπόθεση ότι δεν θα ανατραπούν αυτά τα πλάνα από τον κορονοϊό.

Σβάρτσμαν, Ίλοτ, Σουμάχερ στην πίστα του Φιοράνο (από αριστερά προς τα δεξιά).

Στις 15 Δεκεμβρίου θα δούμε πάντως τρεις οδηγούς της Ακαδημίας Τζούνιορ της Ferrari, οι οποίοι τρέχουν εφέτος στο πρωτάθλημα της Formula 2 και φιλοδοξούν να ανέβουν κατηγορία του χρόνου. Ο Ρώσος Ρόμπερτ Σβάρτσμαν θα οδηγήσει μία εργοστασιακή Ferrari, ο Βρετανός Κάλουμ Ίλοτ θα κάνει το ίδιο στο κόκπιτ μίας Alfa Romeo, ενώ ο Γερμανός Μικ Σουμάχερ θα πιλοτάρει για πρώτη φορά μία Haas-Ferrari. Ο γιος του Μίκαελ Σουμάχερ φέρεται φαβορί για τη μία από τις δύο ελεύθερες θέσεις στη Haas για του χρόνου, όμως η αμερικανική ομάδα τηρεί προς το παρόν σιγή ιχθύος και δεν αποκαλύπτει τις προθέσεις της.

H κακοκαιρία είχε ματαιώσει το ντεμπούτο του Σουμάχερ στο Νίρμπουργκρινγκ.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Μικ Σουμάχερ προβλεπόταν να κάνει το επίσημο ντεμπούτο του στη Formula 1 στις 9 Οκτωβρίου, οπότε θα συμμετείχε στις πρωινές ελεύθερες δοκιμές στην πίστα του Νίρμπουργκρινγκ. Μάλιστα ο Γερμανός θα καθόταν τότε στο κόκπιτ μίας Alfa Romeo, ενώ ο Ίλοτ θα έκανε και αυτός το ντεμπούτο στη Formula 1 με τη Haas, όμως η βροχή και η ομίχλη οδήγησαν σε ματαίωση των δοκιμαστικών και κατά συνέπεια και της πρεμιέρας των δύο νεαρών πιλότων.

Σουμάχερ και Ίλοτ είναι οι δύο πρωτοπόροι του εφετινού πρωταθλήματος της Formula 2, το οποίο συνεχίζεται το επόμενο Σαββατοκύριακο στο Μπαχρέιν. Ο Σούμι τζούνιορ έχει 191 βαθμούς και ο Ίλοτ 169, ενώ απομένουν ακόμη τέσσερις αγώνες μέχρι να ολοκληρωθεί η τρέχουσα σεζόν. Όποιος μάλιστα κατακτήσει το πρωτάθλημα, δεν θα επιτρέπεται να λάβει μέρος το 2021 και πάλι στη Formula 2, αλλά θα πρέπει να αναζητήσει την τύχη του αλλού και πιθανότατα στη Formula 1.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!