O Eκλεστον έγινε 90 ετών και νιώθει πιο ευτυχισμένος από ποτέ

Gazzetta team
O Eκλεστον έγινε 90 ετών και νιώθει πιο ευτυχισμένος από ποτέ
Ο πρώην «τιμονιέρης» της Formula 1 έκλεισε τα 90 και γιορτάζει τα γενέθλιά του στην ελβετική του βίλα μαζί με τον γιο του Έις που γίνεται την ίδια ημέρα μόλις 17 εβδομάδων, ενώ τονίζει ότι παρέμεινε σε όλη του τη ζωή αμετανόητος τζογαδόρος.

Ο Μπέρνι Εκλεστον συμπληρώνει σήμερα τα 90, όμως δεν πρόκειται να οργανώσει κάποια γιορτή, καθώς διαμένει μόνιμα στο Γκστάαντ της Ελβετίας, όπου καλπάζει αυτή την εποχή ο κορονοϊός. Ο Covid-19 έχει αλλάξει και τη ζωή του ηλικιωμένου Βρετανού που τονίζει ότι «δεν μπορώ να καταλάβω, γιατί πολλοί άνθρωποι εξακολουθούν να μη φορούν μάσκα. Αυτός ο καταραμένος ιός είναι επικίνδυνος και γι αυτό είμαι χαρούμενος που η Ελβετία παρέχει στην οικογένειά μου, τη γυναίκα μου Φαμπιάνα και τον Έις πολύ προστασία».

Το πρώην Νούμερο 1 της Formula 1 κατοικεί εδώ και 35 χρόνια στο Γκστάαντ και μέχρι την εμφάνιση του κορονοϊού μετακινούνταν μεταξύ Ελβετίας, Λονδίνου και της φάρμας του στο Αμπάρο της Βραζιλίας. Τώρα δεν το κουνάει ρούπι από το Γκστάαντ, όπου έκλεισε λόγω του κορονοϊού και το πολυτελές ξενοδοχείο του Olden που λειτουργούσε στην ίδια περιοχή. Όπως τονίζει, η ζωή έχει απόλυτη προτεραιότητα και οι δουλειές πέρασαν πλέον σε δεύτερη μοίρα, ενώ χάρη στον Covid-19 έχει πλέον περισσότερο χρόνο για να παίζει τάβλι, λέγοντας με χιούμορ ότι «ευτυχώς βελτιώνεται σιγά – σιγά η γυναίκα μου».

O Eκλεστον με τον γιο του Έις και τη 44χρονη σύζυγό του, Φαμπιάνα.

Ο 90χρονος υποστήριξε επίσης ότι δεν έκανε δουλειές για να πλουτίσει, αλλά «ήμουν ανέκαθεν ένας αιώνιος τζογαδόρος. Όλες οι συμφωνίες ήταν για εμένα ένας είδος διαγωνισμού. Όσο περισσότερο μπορούσα να τζογάρω και να κερδίσω, τόσο καλύτερα ένιωθα. Το γεγονός ότι με αυτές τις νίκες στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων έγινα πολύ πλούσιος, ήταν μόνον το αποτέλεσμα, ποτέ όμως το κίνητρο».

Η σημαντικότερη συμφωνία της ζωής του κοντορεβιθούλη Βρετανού στα πάνω από 40 χρόνια που βρισκόταν στο τιμόνι της Formula 1 ήταν σύμφωνα με τα λεγόμενά του ότι «έφερα τη δεκαετία του 70 την τηλεόραση στο άθλημα. Από αυτό επωφελείται ακόμη και σήμερα το άθλημα».

Είχε προβλέψει την αποχώρηση του Κάρεϊ

Ο ίδιος δήλωσε απογοητευμένος από τον τρόπο που ουσιαστικά καθαιρέθηκε από τη Formula 1 υπογράφοντας –όπως ισχυρίζεται- στις 21 Ιανουαρίου του 2017 τα σχετικά έγγραφα αποχώρησης χωρίς καν να τα διαβάσει. Υπενθυμίζει όμως ότι «είχα πει τότε, ότι ο Τσέιζ Κάρεϊ δεν μπορεί και δεν πρόκειται να διευθύνει τη Formula 1 για πάνω από τέσσερα χρόνια». Ο Εκλεστον δικαιώθηκε απόλυτα, αφού ο Κάρεϊ θα παραδώσει τον Ιανουάριο τα κλειδιά του αθλήματος στον πρώην διευθυντή της ομάδας της Ferrari, Στέφανο Ντομενικάλι.

Η άποψή του για τη σημερινή εικόνα της Formula 1 είναι η εξής: «Όταν επιβλήθηκαν το 2014 οι υβριδικοί κινητήρες, είχα πει ότι οι υπεύθυνοι των κανονισμών είναι τρελοί, επειδή η Mercedes θα διαλύσει τα πάντα. Μέχρι τότε αγαπούσαν οι οπαδοί το άθλημα, τον ήχο και τιμούσαν τους πιλότους σαν ήρωες. Εδώ και μερικά χρόνια κυκλοφορούν πλέον οι σταρ πάντα με τη συνοδεία ενός εκπρόσωπου Τύπου και λένε κοινοτυπίες».

O 90χρονος Βρετανός με τον φίλο του Φρανκ Γουίλιαμς.

Παρά την πικρία του παραμένει ο γιος μίας φτωχής εργατικής οικογένειας αιώνια πιστός στη Formula 1 και αποκαλύπτει ότι «έσωσα αρκετές ομάδες από το κλείσιμο, τη Williams μάλιστα επανειλημμένα και έκανα πολλούς ανθρώπους εκατομμυριούχους».

Τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμη

Πώς νιώθει όμως κλείνοντας τα 90 του χρόνια; Στο ερώτημα αυτό απαντά ο Έκλεστον ότι «τώρα είμαι τόσο ευτυχισμένος όσο ποτέ και απλά χαίρομαι, που εξακολουθούν και μου τηλεφωνούν πολλοί άνθρωποι και οδηγοί και με παρακαλούν για συμβουλές». Ως επόμενη μεγάλη επιθυμία του αναφέρει ότι «θα ήθελα να μιλήσω με τον γιο μου Έις». Για να γίνει αυτό, θα πρέπει να κάνει ο Βρετανός με το καυστικό χιούμορ λίγη υπομονή, αφού ο Έις μόλις συμπλήρωσε την τρυφερή ηλικία των 17…εβδομάδων. Δεν βιάζεται πάντως αφού –όπως τονίζει- «It’s not over yet!», δηλαδή «δεν έχει τελειώσει ακόμη τίποτα»!

Χρόνια Πολλά, Μπέρνι! Είσαι μία πολύ ξεχωριστή προσωπικότητα με αναρίθμητα προτερήματα και ελαττώματα, ενώ κέρδισες έναν πακτωλό χρημάτων από τη Formula 1. Χάρη όμως –και- σε εσένα ανέβηκε το άθλημα τόσο ψηλά και έγινε ένα από τα δημοφιλέστερα σπορ σε όλον τον πλανήτη! Να τα εκατοστίσεις!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!