ΔΕΙΤΕ ΤΑ LIVE
O Μαξ Φερστάπεν ψηφίζει «δαγκωτό» Χούλκενμπεργκ

O Μαξ Φερστάπεν ψηφίζει «δαγκωτό» Χούλκενμπεργκ

O Μαξ Φερστάπεν ψηφίζει «δαγκωτό» Χούλκενμπεργκ

Ο Φερστάπεν δουλεύει παρασκηνιακά προκειμένου να πάρει ο Χούλκενμπεργκ τη θέση του Άλμπον στην ομάδα της Red Bull, καθώς ο Γερμανός συνεννοείται περίφημα με τον Ολλανδό, o οποίος ευελπιστεί ότι θα τον βοηθήσει να κατακτήσει του χρόνου το πρωτάθλημα!

Ο Αλεξάντερ Άλμπον δεν δικαίωσε τις προσδοκίες των ανθρώπων της Red Bull και θεωρείται δεδομένο ότι θα αποχωρήσει στα τέλη της τρέχουσας σεζόν από την αυστριακή ομάδα. Ένα από τα φαβορί για τη θέση του είναι ο Νίκο Χούλκενμπεργκ, υπέρ του οποίου συνηγορούν πολλά στοιχεία. Ένθερμος υποστηρικτής ενός τέτοιου σεναρίου είναι και ο Μαξ Φερστάπεν, ο οποίος δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό RTL ότι «ο Νίκο είναι ένας σπουδαίος τύπος. Αυτό που κατάφερε στο Νίρμπουργκρινγκ ήταν σπουδαίο. Νομίζω ότι θα ήταν ένας καλός teammate, όμως δεν αποτελεί δική μου απόφαση».

Καλή χημεία

Σύμφωνα με γερμανικά μέσα ενημέρωσης, ο Ολλανδός υποστηρίζει παρασκηνιακά την ένταξη του Χούλκενμπεργκ στη Red Bull. Οι δύο πιλότοι έχουν πολύ καλή χημεία μεταξύ τους και αυτό οφείλεται εκτός των άλλων και στο γεγονός, ότι ο Χούλκενμπεργκ μιλάει ολλανδικά καθώς η ιδιαίτερη πατρίδα του, το Έμεριχ, βρίσκεται στα σύνορα της Γερμανίας με την Ολλανδία.

Σημαντικότερο είναι ωστόσο ένα άλλο επιχείρημα. Ο Φερστάπεν επιθυμεί διακαώς να κατακτήσει του χρόνου το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 και γνωρίζει ότι μπορεί να σπάσει την κυριαρχία των Mercedes μόνον αν έχει υποστήριξη και από τον άλλο οδηγό της ομάδας του. Αυτό το επιβεβαίωσε έμμεσα και ο σύμβουλος της Red Bull, Χέλμουτ Μάρκο, που δήλωσε τα εξής: «Το 2020 δεν πέτυχε, όμως το 2021 θέλουμε να αποτολμήσουμε οριστικά μία επίθεση στη Mercedes και να κάνουμε τον Μαξ παγκόσμιο πρωταθλητή, παρόλο που δεν θα μπορεί να είναι πλέον ο νεότερος σε ηλικία τσάμπιον. Γι αυτό χρειαζόμαστε επίσης έναν σταθερό δεύτερο οδηγό στην ομάδα. Δεν επιτρέπεται η αβεβαιότητα στη μάχη για το παγκόσμιο πρωτάθλημα».

Η ντρίμπλα του Χέλμουτ Μάρκο

Ωστόσο ο Μάρκο κράτησε κλειστά τα χαρτιά του και επέλεξε να απαντήσει με χιούμορ για τον αντικαταστάτη του Άλμπον λέγοντας τα εξής: «Θα ρωτήσουμε και για την άποψη του Μαξ όσον αφορά στην επιλογή του οδηγού. Τη γνωρίζουμε εξάλλου. Ωστόσο δεν είναι καθοριστικό, αν γνωρίζει ένας οδηγός ολλανδικά επειδή η γλώσσα της ομάδας είναι τα αγγλικά».