Ο Χάμιλτον «πέταξε» προς την 92η νίκη παρά τις κράμπες!

Gazzetta team
Ο Χάμιλτον «πέταξε» προς την 92η νίκη παρά τις κράμπες!
Ο Λιούις Χάμιλτον κατέκτησε στην Πορτογαλία την 92η νίκη του σε Γκραν Πρι της Formula 1, ενώ εφέτος έχει θριαμβεύσει στο 66% των αγώνων και έχει ανέβει πλέον στο πρώτο σκαλί του βάθρου σε 28 διαφορετικές πίστες της F1!

Ο Λιούις Χάμιλτον είναι πλέον αποκλειστικός κάτοχος του ρεκόρ των περισσότερων νικών στην ιστορία της Formula 1. Ο οδηγός της Mercedes πάτησε σαν οδοστρωτήρας τον ανταγωνισμό στο Autodromo Internacional do Algarve ανεβαίνοντας για 92η φορά στην καριέρα του στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου και αφήνοντας στη δεύτερη θέση της αιώνιας λίστας τον Μίκαελ Σουμάχερ με 91! Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό, ότι η διαφορά του Βρετανού από τον δεύτερο του Γκραν Πρι Πορτογαλίας, τον teammate του Βάλτερι Μπότας, ήταν μεγαλύτερη από 25 δευτερόλεπτα, που συνιστούν μία αιωνιότητα για τα δεδομένα του αθλήματος.

Ο Χάμιλτον νίκησε για όγδοη φορά εφέτος μετά τους αγώνες στην Αυστρία, στην Ουγγαρία, στη Μεγάλη Βρετανία, στην Ισπανία, στο Βέλγιο, στην Τοσκάνη της Ιταλίας και στη Γερμανία. Με άλλα λόγια έχει θριαμβεύσει μέχρι τώρα στο 66% των 12 Γκραν Πρι της σεζόν 2020 και ταυτόχρονα έχει γευθεί τη σαμπάνια του νικητή σε 28 διαφορετικές πίστες της Formula 1.

Bεβαίως, γνωρίζει άριστα ότι χρωστάει ένα μεγάλο μέρος αυτού του επιτεύγματος στην ομάδα της Mercedes, γι αυτό και αμέσως μετά τον τερματισμό του Γκραν Πρι Πορτογαλίας ευχαρίστησε τα μέλη της λέγοντας μέσω της ενδοεπικοινωνίας, «παίδες, δεν θα είχε γίνει αυτό χωρίς εσάς. Σας ευχαριστώ που συνεχίζετε να με πιστεύετε. Είναι μία τόσο μεγάλη τιμή, να εργάζομαι μαζί σας».

Ο Χάμιλτον ρίχτηκε αμέσως μόλις βγήκε από το αυτοκίνητό του στην αγκαλιά των μηχανικών του, ενώ ιδιαίτερα θερμός και εκδηλωτικός ήταν με τον μηχανικό Πίτερ «Μπόνο» Μπόνινγκτον, που συνόδευσε τον Βρετανό και στο βάθρο.

Η νίκη του Λιούις στην Πορτογαλία σηματοδοτεί την 142η νίκη της Mercedes στη Formula 1 και η γερμανική ομάδα υπολείπεται πλέον μόνον δύο της Williams η οποία κατέχει τη δεύτερη θέση της σχετικής κατάταξης πίσω από την πολυνίκη Ferrari.

Ανάλογα ενθουσιώδεις ήταν οι δηλώσεις του έξι φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή της Formula 1 λίγο αργότερα μετά την ολοκλήρωση του αγώνα στο Πορτιμάο: «Το καταπληκτικό σε αυτή την ομάδα είναι ότι κανένας δεν χαλαρώνει ούτε δευτερόλεπτο. Όλοι σε ωθούν και αυτό με εμπνέει τρελά. Πριν την εκκίνηση μου είπαν ότι μάλλον θα βρέξει, όμως έπεσαν μόνον μερικές σταγόνες. Είχαμε προετοιμαστεί γι αυτό όσον αφορά στις ρυθμίσεις μας. Τότε είχα στον πρώτο γύρο ένα τρελό γλίστρημα στη στροφή 7, όμως έκοψα συνειδητά ταχύτητα. Σκέφτηκα ότι θα έρθει αργότερα η ώρα μου».

Στη συνέχεια παραπονέθηκε ο Λιούις μέσω της ενδοεπικοινωνίας για κράμπες και αργότερα εξήγησε ότι «αυτές ήταν στη δεξιά γάμπα και στις ευθείες έπαιρνα το πόδι από το γκάζι, επειδή ένιωθα ότι επανέρχονται οι κράμπες. Δεν ήταν ωστόσο δυνατόν να παίρνω σε όλον τον γύρο το πόδι από το γκάζι, οπότε έσφιξα τα δόντια».

O Xάμιλτον αγκαλιάζει τον πατέρα του.

«Ειλικρινά τώρα. Όταν αποφάσισα να πάω στη Mercedes, ήλπιζα φυσικά να έχω επιτυχία. Ωστόσο δεν περίμενα ποτέ στη ζωή μου τόσο πολλές νίκες και τίτλους. Πραγματικά αντλούμε από κάθε αγώνα ό,τι καλύτερο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Βρετανός οδηγός της Mercedes και συμπλήρωσε τα εξής για το απόλυτο ρεκόρ των 92 νικών: «Θα πρέπει να το συνειδητοποιήσω πρώτα. Αυτή τη στιγμή δεν ξέρω τι να πω. Είναι μία πολύ ιδιαίτερη ημέρα στην καριέρα μου και είμαι τόσο χαρούμενος που βρίσκονται εδώ στην Πορτογαλία ο πατέρας μου και η μητριά μου, για να μοιραστούν αυτή τη στιγμή με εμένα»!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!