Σχεδιαστής εφημερίδων λόγω κορονοϊού ο Αλόνσο

Πέτρος Σηφαλάκης
Σχεδιαστής εφημερίδων λόγω κορονοϊού ο Αλόνσο
Δια χειρός... Φερνάντο Αλόνσο είναι το πρωτοσέλιδο της ισπανικής Marca, στο οποίο ο δύο φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής παρομοιάζει την πίστα στο Μονακό με την πορεία του εμβολίου για τον Covid 19!

Έχοντας προσφέρει αρκετές φορές στην κοινωνία, ο Φερνάντο Αλόνσο είναι γνωστός στην Ισπανία για την ευαισθητοποίηση που επιδεικνύει στα σημαντικά ζητήματα που πλήττουν την ανθρωπότητα. Στο 2020 λοιπόν, όλες οι συζητήσεις κινούνται γύρω από τον κορονοϊό και έτσι ο Αλόνσο σχεδίασε το πρωτοσέλιδο της ισπανικής εφημερίδας Marca. Βλέποντας το σχέδιο αμέσως αναγνωρίζουμε την πίστα του Γκραν Πρι του Μονακό.

Αυτό τον τρόπο διάλεξε ο Αλόνσο για να εξηγήσει την πορεία που πρέπει να κάνει το εμβόλιο του κορονοϊού μέχρι τελικά να φτάσει στις μη ανεπτυγμένες χώρες μέσω της UNICEF. Η πίστα στο Μονακό είναι από τις πιο άμεσα αναγνωρίσιμες και δημοφιλείς στο καλεντάρι της F1. Έτσι λοιπόν ζωγράφισε τη διαδρομή που ακολουθούν τα μονοθέσια, όρισε την ευθεία εκκίνησης-τερματισμού και έγραψε στα ισπανικά τα βήματα που πρέπει να κάνει το εμβόλιο.

Σημαντικές στροφές-παγίδες του Γκραν Πρι πήραν το ρόλο των... εμποδίων που πρέπει να ξεπεραστούν, από τη στιγμή που κάποιος θα κάνει μια δωρεά μέχρι τελικά να φτάσει στις συγκεκριμένες χώρες. Συνολικά αποστέλλονται σε πάνω από 99 κράτη, με μοτοσικλέτες, με αυτοκίνητα, με τα πόδια, ακόμη και με drones. Ρόλο-κλειδί παίζει η μεγαλύτερη ανθρωπιστική αποθήκη στον κόσμο που βρίσκεται στη Δανία και τη διαχειρίζεται η UNICEF, χάρη στην οποία έχουν σωθεί χιλιάδες ζωές όλα αυτά τα χρόνια λειτουργίας της. Ο Αλόνσο έκανε ειδική αναφορά στα ανθρώπινα δικαιώματα και τις ίσες ευκαιρίες που θα πρέπει να έχουμε όλοι, ανεξαρτήτως φυλής.

Ο πιλότος της Renault (από το 2021) συνεργάστηκε με τη UNICEF για το συγκεκριμένο πρωτοσέλιδο και οι δύο πλευρές, ήθελαν να θίξουν κυρίως το θέμα της πρόσβασης στο συγκεκριμένο εμβόλιο από τους ανθρώπους που ζουν σε μη ανεπτυγμένες χώρες. «Όλοι έχουμε ίδια δικαιώματα, θα πρέπει να έχουμε ίσες ευκαιρίες και να υπάρχει αλληλεγγύη, ειδικά για τα παιδιά, σε όλο τον κόσμο. Ελπίζουμε αυτό το μήνυμα να φτάσει σε όλες τις γωνιές του κόσμου» είπε μεταξύ άλλων ο Φερνάντο Αλόνσο, ο οποίος είναι πρεσβευτής της UNICEF εδώ και 15 χρόνια.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!