Λιγότερο σημαντικές πλέον οι νίκες για τον Φέτελ

Gazzetta team
Λιγότερο σημαντικές πλέον οι νίκες για τον Φέτελ
Ο οδηγός της Ferrari αποκάλυψε ότι αγαπά τη Formula 1 με διαφορετικό τρόπο από ό,τι πριν 14 χρόνια, τόνισε ότι δεν δίνει πλέον τόσo μεγάλη σημασία στις νίκες και στις αποτυχίες, ενώ θα του άρεσε να γίνει στο μέλλον διευθυντής μίας ομάδας της F1.

«Οι νίκες αποκτούν ολοένα μικρότερη σημασία για εμένα», δηλώνει ο Σεμπάστιαν Φέτελ στο άκρως αποκαλυπτικό Podcast «Beyond the Grid» και συμπληρώνει ότι «με την πάροδο του χρόνου αντιλαμβάνεσαι, ότι στόχος είναι ο δρόμος. Και αυτόν θυμάσαι. Μου αρέσουν τα τρόπαια. Το να νικάς, σου δίνει την απόλυτη επιβεβαίωση για αυτό που έχεις καταφέρει». Ο οδηγός της Ferrari δήλωσε ότι δεν θυμάται για παράδειγμα τον ακριβή αριθμό των νικών του, τόνισε όμως ότι και οι αποτυχημένοι αγώνες τον παίρνουν λιγότερο από κάτω σε σχέση με πριν, ενώ ανέφερε ότι «στη ζωή μου υπάρχουν πλέον και άλλες προτεραιότητες. Μερικές φορές είναι καλό, να έχεις τέτοιες διεξόδους. Εξακολουθώ να αγαπώ τη Formula 1. Δεν άλλαξε αυτό. Όμως η αγάπη είναι σήμερα διαφορετική από ό,τι πριν 14 χρόνια».

Πρότυπο ο Τζόντι Σέκτερ

Ο Γερμανός θα μπορούσε να φανταστεί στο μέλλον τον εαυτό του στη θέση του διευθυντή μίας ομάδας της Formula 1, ωστόσο διευκρίνισε ότι «εξαρτάται. Είμαι ανοιχτός σε πολλά πράγματα. Ίσως. Μπορεί όμως να μην ακολουθήσω ποτέ αυτή την κατεύθυνση, επειδή θα μου κατέβει κάτι άλλο, το οποίο θα ερωτευθώ. Όπως ο Τζόντι». Ο Φέτελ εννοεί τον Τζόντι Σέκτερ, Παγκόσμιο Πρωταθλητή του 1979 με τη Ferrari στη Formula 1, ο οποίος διατηρεί σήμερα μία φάρμα παραγωγής βιολογικών προϊόντων. «Δεν λέω ότι θα κάνω το ίδιο. Το ζητούμενο είναι όμως σε τελική ανάλυση να νιώθεις ευτυχισμένος και ικανοποιημένος με αυτό που είσαι. Λέγεται εύκολα, όμως το πετυχαίνεις πολύ δύσκολα», τόνισε ο τέσσερις φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Formula 1.

Ο ίδιος νιώθει σε κάθε περίπτωση ευτυχισμένος και εξηγεί τους λόγους ως εξής: «Είναι ένα μεγάλο προνόμιο που βρήκα κάτι που με ‘’γεμίζει’’ και το αγαπώ. Ας είμαστε ειλικρινείς. Εχω φτάσει σε ένα σημείο, στο οποίο είμαι οικονομικά ανεξάρτητος. Αυτό μου δίνει τη δυνατότητα, να δοκιμάζω πολλά πράγματα. Η ζωή μου είναι πολύ προνομιούχα». Ο Φέτελ υπογράμμισε ότι δεν είναι φίλος της δημοσιότητας και της φήμης, όμως «μερικές φορές δεν μπορείς να το αποφύγεις αυτό. Δεν είμαι όμως εξαρτημένος από αυτό και το βρίσκω πολύ cool, όταν οι άνθρωποι δεν γνωρίζουν ποιος είμαι και τι κάνω».

Διπλή ζωή

Ουσιαστικά ο Φέτελ έχει δύο ζωές, μία του διάσημου οδηγού της Formula 1 και μία προσωπική που φροντίζει να κρατά μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Όπως εξομολογείται, «όταν φτάνω σπίτι μου, δεν θυμίζουν πολλά πράγματα αγώνες αυτοκινήτων. Και αυτό το βρίσκω καλό. Δεν υπάρχουν φωτογραφίες μου στους τοίχους, δεν το ήθελα ποτέ αυτό στο σπίτι μου. Στο σπίτι μας δεν περιστρέφονται τα πράγματα γύρω από την αγωνιστική μου οδηγική δράση, αλλά γύρω από την οικογένειά μας».

Ο 33χρονος υποστήριξε πάντως ότι δεν θα δώριζε ποτέ τα κύπελλά του, όπως είχε κάνει στο παρελθόν ο Νίκι Λάουντα και εξήγησε ότι «είμαι ένας συλλέκτης. Κρατάω πολλά πράγματα, γιατί σκέφτομαι ότι θα είναι ίσως ωραίο να τα έχω κάποια ημέρα αργότερα. Μικρά δωράκια οπαδών, επιστολές, σκίτσα. Όμως αυτά πιάνουν πολύ χώρο μετά από τόσο πολλά χρόνια».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!