Ο Πέρεθ «άκουσε τυχαία» το πλάνο του Στρολ για τον Φέτελ

Πέτρος Σηφαλάκης
Ο Πέρεθ «άκουσε τυχαία» το πλάνο του Στρολ για τον Φέτελ
Ο οδηγός της Racing Point έμαθε τι σκοπεύει να κάνει ο Λόρενς Στρολ, ιδιοκτήτης της ομάδας, όταν μια μέρα τυχαία άκουσε ένα τηλεφώνημά του που εξηγούσε το πλάνο του.

H αγωνιστική χρονιά του 2021 θα φέρει μια νέα ομάδα στη Formula 1, αυτή της Aston Martin Racing, η οποία στην ουσία θα αντικαταστήσει τη Racing Point. Ο ιδιοκτήτης της Racing Point, Λόρενς Στρολ, αγόρασε ένα πολύ μεγάλο μερίδιο της Aston Martin και θα φέρει το brand της Βρετανικής εταιρείας στην κορωνίδα των μηχανοκίνητων σπορ, βάζοντας και ένα πολύ μεγάλο όνομα στους οδηγούς της: τον τέσσερις φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή, Σεμπάστιαν Φέτελ!

Το deal έχει κλείσει εδώ και αρκετό καιρό. Έχει γίνει γνωστό ότι ο Φέτελ θα οδηγεί μαζί με τον γιο του Λόρενς Στρολ, Λανς Στρολ στην ομάδα, οπότε αυτός που στην ουσία... χάνει τη δουλειά του είναι ο Σέρχιο Πέρεθ. Ο οδηγός αποκάλυψε ωστόσο, ότι είχε μάθει νωρίτερα τι πρόκειται να συμβεί, όταν άκουσε τυχαία ένα τηλεφώνημα του «αφεντικού» Λόρενς Στρολ, στο οποίο ανέλυσε το πλάνο του.

«Ανακάλυψα τρεις μέρες πριν επισημοποιηθεί ότι δεν θα μείνω στην ομάδα. Το ήξερα από πριν. Περίμενα λίγη περισσότερη διαφάνεια, αλλά καταλαβαίνω ότι δεν ήταν εύκολη η θέση του Οτμαρ, του επικεφαλής της ομάδας μας. Το ίδιο και του Λόρενς. Δεν έχω κάτι εναντίον του. Θέλω η ομάδα να τα πάει πολύ καλά στο μέλλον της. Είναι αλήθεια ότι άκουσα τυχαία ένα τηλεφώνημα. Δεν έχω καμία ιδέα για το τι θα συμβεί στο μέλλον.

Ειμαι ενθουσιασμένος όμως γιατί μετά από 10 χρόνια στο σπορ, έφτασε η στιγμή να έχω ένα μεγάλο κίνητρο για να δώσω το 100% μου, σε κάθε ένα γύρο, κάθε πρωί και σε κάθε ταξίδι, όπου κι αν πάμε. Το χρειάζομαι αυτό. Αν δεν το βρω, δεν θα μείνω στη Formula 1. Ίσως λείψω για ένα χρόνο, να δω τι επιλογές θα έχω μετά. Ίσως κοιτάξω άλλο πρωτάθλημα. Ίσως παραιτηθώ. Κάθε σενάριο είναι πιθανό, κανένα δεν είναι κακή επιλογή. Η προτεραιότητά μου είναι να συνεχίσω στη Formula 1. Είμαι μόνο 30 και αισθάνομαι ότι ακόμη, έχω πολλά να δώσω. Αλλά δεν εξαρτάται μόνο από εμένα» είπε ο Σέρχιο Πέρεθ, ο οποίος σήμερα τρέχει για τη Racing Point.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!