Formula 1: Τέλος τα πολιτικά μηνύματα στα μπλουζάκια

Πέτρος Σηφαλάκης
Formula 1: Τέλος τα πολιτικά μηνύματα στα μπλουζάκια
Στο εξής οι πιλότοι της Formula 1 θα μπορούν να φορούν μόνο τις αγωνιστικές τους φόρμες και την ενδυμασία της ομάδας τους στο περιθώριο των αγώνων και των δοκιμαστικών, εκτός από συγκεκριμένες περιπτώσεις.

Πρόσφατα ο Λιούις Χάμιλτον εμφανίστηκε με ένα μπλουζάκι, πάνω στο οποίο έγραφε «συλλάβετε τους αστυνομικούς που σκότωσαν την Μπρεόνα Τέιλορ». Ο Βρετανός είναι πλέον γνωστός για τους αγώνες τους υπέρ της ισότητας των μαύρων και με τις εξελίξεις στις ΗΠΑ τους τελευταίους μήνες, έχει εκφραστεί πολλές φορές δημόσια, αλλά έχει πάρει και μέρος σε διαδηλώσεις.

Με αφορμή το μπλουζάκι αυτό λοιπόν, η FIA ανακοίνωσε ότι για να φορέσει κάτι τέτοιο ένας πιλότος στο μέλλον, θα πρέπει να πάρει ειδική έγκριση. Έτσι λοιπόν στους αγώνες της Formula 1 αλλά και στα δοκιμαστικά τις προηγούμενες ημέρες, οι οδηγοί των ομάδων θα εμφανίζονται είτε με την αγωνιστική στολή τους, είτε με την επίσημη ενδυμασία της ομάδας τους.

Το ίδιο θα ισχύει φυσικά και για τις συνεντεύξεις τύπου. Μάλιστα, οι τρεις ταχύτεροι των αγώνων που θα ανέβουν στο βάθρο δεν θα επιτρέπεται να έχουν ανοικτές τις αγωνιστικές στολές τους, ούτε το πάνω μέρος περασμένο και δεμένο στη μέση. Η κίνηση αυτή ήδη έχει προκαλέσει συζητήσεις. Πολλοί λένε ότι η FIA προσπαθεί να «φιμώσει» το λόγο που έχουν οι οδηγοί της Formula 1 και σίγουρα περιμένουμε δηλώσεις από τον Χάμιλτον.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!