Ποιος αγωνοδίκης ήταν το βαθύ λαρύγγι των Φινλανδών στη Ρωσία;

Gazzetta team
Ποιος αγωνοδίκης ήταν το βαθύ λαρύγγι των Φινλανδών στη Ρωσία;
Φινλανδικός τηλεοπτικός σταθμός μετέδωσε την ποινή του Χάμιλτον στο Σότσι 10 λεπτά πριν την επίσημη ανακοίνωση και βασικός ύποπτος για τη διαρροή θεωρείται ο Φινλανδός πρώην οδηγός της Formula 1 Μίκα Σάλο, που ήταν αγωνοδίκης στο συγκεκριμένο Γκραν Πρι!

Ένα πολύ περίεργο περιστατικό συνέβη στο περιθώριο του Γκραν Πρι της Formula 1 στη Ρωσία. Συγκεκριμένα, ο φινλανδικός τηλεοπτικός σταθμός ‘’CMore’’ μετέδωσε την Κυριακή την είδηση για τις δύο ποινές των πέντε δευτερολέπτων στον Χάμιλτον δέκα λεπτά πριν τις επίσημες ανακοινώσεις των αγωνοδικών!

Οι τηλεθεατές του συγκεκριμένου σταθμού είχαν λοιπόν την παγκόσμια αποκλειστικότητα αυτής της είδησης, η οποία σήμαινε στην πράξη ότι ο Βρετανός είχε τεθεί ουσιαστικά εκτός διεκδίκησης της νίκης στο Σότσι, πριν καν το μάθει η ίδια η ομάδα του. Οι υποψίες στρέφονται φυσικά σε έναν από τους αγωνοδίκες, ενώ η διαρροή της πληροφορίας έχει πολλές παρενέργειες.

Μία από αυτές αφορά βεβαίως και το στοίχημα. Επί της ουσίας, θα μπορούσαν οι τηλεθεατές που έμαθαν νωρίτερα την είδηση να έχουν ποντάρει χρήματα στη νίκη του Μπότας και να βγουν εξαιρετικά κερδισμένοι, αφού είχαν λάβει εσωτερική πληροφόρηση σύμφωνα με την οποία είχε τεθεί εκτός μάχης το φαβορί Λιούις Χάμιλτον, που βρισκόταν και επικεφαλής του αγώνα.

Στη Ρωσία νίκησε εφέτος ο Μπότας μπροστά από τους Φερστάπεν και Χάμιλτον.

Ποιος αγωνοδίκης ήταν όμως το βαθύ λαρύγγι των Φινλανδών; Βασικός ύποπτος θεωρείται ο –επίσης Φινλανδός- Μίκα Σάλο. Ο 53χρονος, που συμμετείχε και ο ίδιος από το 1994 έως το 2002 σε 110 Γκραν Πρι της Formula 1, ανήκε στην τετραμελή ομάδα των αγωνοδικών στο Σότσι της Ρωσίας όπου νίκησε εφέτος ο συμπατριώτης του, Βάλτερι Μπότας. Ταυτόχρονα εργάζεται και ως ειδικός σχολιαστής της Formula 1 στη φινλανδική τηλεόραση!

Η FIA τηρεί προς το παρόν σιγή ιχθύος, θεωρείται όμως βέβαιο ότι ερευνά το περιστατικό. Το σίγουρο είναι, ότι εφόσον αποδειχθεί ότι το βαθύ λαρύγγι ήταν ο Μίκα Σάλο, τότε αυτό θα σημάνει οριστικά το τέλος της καριέρας του ως αγωνοδίκης της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!