Πρώτος ο Μπότας, 19ος ο Χάμιλτον στη Ρωσία!

Πέτρος Σηφαλάκης
Πρώτος ο Μπότας, 19ος ο Χάμιλτον στη Ρωσία!
Η πρώτη περίοδος των ελεύθερων δοκιμαστικών στο Σότσι της Ρωσίας ολοκληρώθηκε και οι δύο Mercedes, όπου παραδοσιακά πρωταγωνιστούν στους χρόνους, είχαν... χαοτική διαφορά μεταξύ τους.

Ο Βαλτέρι Μπότας κατάφερε να κάνει τον καλύτερο χρόνο στην πρώτη περίοδο των ελεύθερων δοκιμαστικών της Ρωσίας, ωστόσο αυτό δεν αποτελεί καμία έκπληξη. Αντίθετα ο Λιούις Χάμιλτον δεν κατάφερε τίποτα καλύτερο από τη 19η θέση. Να πούμε πάντως ότι ο Βρετανός εστίασε κυρίως στα σκληρά ελαστικά και τους γρήγορους γύρους χωρίς να φθείρει τα ελαστικά του, οπότε ίσως να έχασε τον περισσότερο χρόνο της διαδικασίας από αυτό.

Κατά τα λοιπά συναντάμε τον Ντάνιελ Ρικιάρντο της Renault στη δεύτερη θέση και τον Μαξ Φερστάπεν της Red Bull στην τρίτη. Κάποια στιγμή το FP1 διεκόπη για λίγα λεπτά, όταν βγήκε η κόκκινη σημαία. Ο Νίκολας Λατίφι της Williams έχασε τον έλεγχο του μονοθεσίου του και βγήκε εκτός πίστας, χτυπώντας πάνω στις μπαριέρες.

Ο πιλότος είναι μια χαρά στην υγεία του, το αυτοκίνητο όμως υπέστη μεγάλη ζημιά και έχασε όλο τον υπόλοιπο χρόνο. Σέρχιο Πέρεθ, Λανς Στρολ, Εστεμπάν Οκόν, Ντανιίλ Κβιατ, Άλεξ Άλμπον, Σεμπάστιαν Φέτελ και Πιέρ Γκασλί είναι στη δεκάδα. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι στις δύο Ferrari, ο Σεμπάστιαν Φέτελ ήταν ταχύτερος από τον Σαρλ Λεκλέρ, ο οποίος έφτασε μόνο μέχρι την ενδέκατη θέση. Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα και τους χρόνους των πιλότων στον πίνακα που ακολουθεί ακριβώς από κάτω.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!