Mε δεκάδες χιλιάδες θεατές τα επόμενα Γκραν Πρι της Formula 1!

Gazzetta team
Mε δεκάδες χιλιάδες θεατές τα επόμενα Γκραν Πρι της Formula 1!
Την ώρα που η πανδημία του κορονοϊού σημειώνει έξαρση σχεδόν σε όλες τις χώρες, η Formula 1 επιτρέπει να γίνουν τα επόμενα Γκραν Πρι της εφετινής σεζόν με χιλιάδες θεατές στις εξέδρες οι οποίες παρέμεναν μέχρι στιγμής άδειες!

Οκτώ Γκραν Πρι απομένουν μέχρι να ολοκληρωθεί η εφετινή σεζόν της Formula 1, η οποία πέρασε από σαράντα κύματα εξαιτίας του κορονοϊού και θα ολοκληρωθεί στις 13 Δεκεμβρίου στο Αμπού Ντάμπι. Εκεί που γίνονταν όμως μέχρι τώρα οι εφετινοί αγώνες με άδειες εξέδρες ή με ελάχιστους επιλεγμένους θεατές, τώρα θα υπάρχει ξαφνικά κοινό και μάλιστα αρκετών δεκάδων χιλιάδων ατόμων για κάθε ημέρα του αγωνιστικού τριημέρου.

Υπό έλεγχο Μόντσα και Μουτζέλο

Όλα αυτά θυμίζουν βέβαια θέατρο του παραλόγου, καθώς οι εξέδρες ανοίγουν για το κοινό την ώρα που η πανδημία του Covid-19 βρίσκεται πάλι σε έξαρση και ενδέχεται να έχουμε lockdown σε αρκετές χώρες. Να θυμίσουμε ότι η αρχή έγινε στη Μόντσα και στο Μουτζέλο, αν και εκεί είχαμε έναν πολύ περιορισμένο αριθμό επιλεγμένων θεατών. Συγκεκριμένα στην κεντρική εξέδρα της πίστας της Μόντσα είχαν πάρει θέση μόνον 250 γιατροί και νοσηλευτές ως ένδειξη ευγνωμοσύνης για τις τιτάνιες προσπάθειές τους και την αυτοθυσία τους στη μάχη κατά του κορονοϊού.

Στο Μουτζέλο ανέβηκε το συγκεκριμένο νούμερο στις 3.000 άτομα, μεταξύ των οποίων και εκατοντάδες προσκεκλημένοι αντιπρόσωποι και έμποροι της Ferrari με αφορμή τη συμπλήρωση 1.000 συμμετοχών της Scuderia στο πρωτάθλημα της Formula 1.

Το Σότσι σπάει...το ρόδι

Aπό εδώ και εμπρός όμως θα έχουμε –εκτός απροόπτου- πολύ διαφορετικά μεγέθη καθώς οι περισσότεροι διοργανωτές των επόμενων Γκραν Πρι έχουν προγραμματίσει την παρουσία δεκάδων χιλιάδων θεατών στους αγώνες τους. Η αρχή θα γίνει στο Σότσι, όπου έχει νικήσει η Mercedes και στους έξι αγώνες της Formula 1 οι οποίοι έχουν διοργανωθεί μέχρι τώρα εκεί. Στην πίστα που βρίσκεται στις ολυμπιακές εγκαταστάσεις της ρώσικης πόλης προβλέπεται να παρακολουθήσουν την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου το δέκατο Γκραν Πρι της τρέχουσας σεζόν 30.000 θεατές.

Δύο εβδομάδες αργότερα θα γίνει το Γκραν Πρι του Άιφελ στη γερμανική πίστα του Νίρμπουργκρινγκ και οι διοργανωτές έλαβαν την άδεια για 20.000 θεατές για κάθε ημέρα του αγωνιστικού τριημέρου. Οι πωλήσεις των εισιτηρίων γίνονται μόνον ηλεκτρονικά και αποκλείονται όσοι διαμένουν σε περιοχές υψηλού κινδύνου, όπως είναι το κρατίδιο της Βαυαρίας. Τα εισιτήρια αναμένεται να γίνουν ανάρπαστα επειδή το Νίρμπουργκρινγκ φιλοξενεί μετά από 13 χρόνια και πάλι ένα Γκραν Πρι της Formula 1, ενώ αναμένεται να λάβει μέρος στα ελεύθερα δοκιμαστικά της Παρασκευής ο γιος του Μίκαελ Σουμάχερ, Μικ, με την ομάδα της Alfa Romeo!

Το τερμάτισαν οι Τούρκοι

Aκόμη μεγαλύτερος θα είναι ο αριθμός των θεατών του Γκραν Πρι Πορτογαλίας, που μπήκε εφέτος εμβόλιμα στο πρόγραμμα και έχει προγραμματιστεί για τις 25 Σεπτεμβρίου. Εδώ έχουν ζητήσει οι διοργανωτές να επιτραπεί η παρουσία 50.000 ατόμων στις εξέδρες της πίστας Πορτιμάο, όμως δεν έχουν λάβει προς το παρόν την τελική έγκριση από τις αρμόδιες Αρχές. Μία εβδομάδα αργότερα ακολουθεί ο αγώνας στην ιταλική πίστα της Ίμολα, όπου οι υπεύθυνοι έχουν καταθέσει ένα σχέδιο υγειονομικών μέτρων το οποίο προβλέπει 13.000 θεατές!

Και αν φαίνονται όλα αυτά παράλογα, πώς θα πρέπει να χαρακτηρίσουμε την ιδέα των Τούρκων να γίνει το Γκραν Πρι στην Κωνσταντινούπολη με 100.000 θεατές, όταν στην ίδια πίστα παρακολουθούσαν στο παρελθόν λιγότερα από 20.000 άτομα τους αγώνες της Formula 1. Το μυστικό κρύβεται εφέτος στις τιμές των εισιτηρίων, που θα ξεκινούν από μόνον πέντε ευρώ σε πείσμα του κινδύνου μίας απίστευτης κοσμοσυρροής με τον Covid-19 σε πλήρη…δράση!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!