90η νίκη της καριέρας του Λιούις Χάμιλτον στην Τοσκάνη

Γιώργος Βαρίνος
90η νίκη της καριέρας του Λιούις Χάμιλτον στην Τοσκάνη
Οι 2 κόκκινες σημαίες και οι 3 εκκινήσεις δεν δυσκόλεψαν τον Χάμιλτον ώστε να κερδίσει τον επετειακό αγώνα της Ferrari στην Τοσκάνη. Στην 2η θέση γι άλλη μια φορά ο Βάλτερι Μπότας και 3ος ο εξαιρετικός Άλεξ Άλμπον!

Ο Λιούις Χάμιλτον άνοιξε και άλλο το προβάδισμά του στο πρωτάθλημα της Formula 1, κερδίζοντας το απαιτητικό και επεισοδιακό Γκραν Πρι της Τοσκάνης που είχε δύο κόκκινες σημαίες και τρία αυτοκίνητα ασφαλείας και τρεις εκκινήσεις!

Παρά το γεγονός ότι έχασε το προβάδισμα την αρχή του αγώνα, από τον Βάλτερι Μπότας ο Χάμιλτον κατάφερε να βρεθεί στην 1η θέση μετά την 2η εκκίνηση και να φτάσει στην έκτη νίκη της σεζόν με εμφατικό τρόπο. Ο αγώνας ξεκίνησε με ένα μεγάλο ατύχημα μεταξύ των Φερστάπεν και Γκασλί καθώς ο Ολλανδός χτυπήθηκε από πίσω από τον Κίμι Ράικονεν, στέλνοντας την Red Bull στο χαλίκι και έξω από τον αγώνα. Ο Πιερ Γκασλί ήταν αυτός που χτύπησε αρχικά τον Κίμι και τον έριξε πάνω στον Μαξ. Ο Ρομέν Γκροζάν και ο Φέτελ μπλέχτηκαν και αυτοί στην σύγκρουση του πρώτου γύρου αλλά κατάφεραν να συνεχίσουν.

Μόλις το αυτοκίνητο ασφαλείας έφυγε στο τέλος του 6ου γύρου έγινε ένα μεγάλο ατύχημα πολλαπλών αυτοκινήτων στην ευθεία των πιτς.
Ο Αντόνιο Τζιοβινάτσι έπεσε πίσω από τον Κέβιν Μάγκουσεν και στο σφοδρό ατύχημα μπλέχτηκαν και οι Νικόλα Λατιφί και Κάρλος Σάινθ. Ο αγώνας συνεχίστηκε με τους υπόλοιπους οδηγούς καθώς, οι Πιερ Γκασλί, Μαξ Φερστάπεν, Κέβιν Μάγκουσεν, Αντόνιο Τζιοβινάτσι, Νικόλα Λατιφί και Κάρλος Σάινθ δεν συνέχισαν τον αγώνα. Ακολούθησε μια αναμονή 25 λεπτών πριν ο αγώνας ξαναρχίσει στον 10ο γύρο με μια στατική εκκίνηση, αν και με μόνο 13 αυτοκίνητα καθώς και Εστεμπαν Οκόν αναγκάστηκε να αποσυρθεί με πρόβλημα στα φρένα του.

Με την νέα εκκίνηση ο Χάμιλτον τέθηκε επικαφαλής και πήρε ξανά το προβάδισμα του αγώνα, με τις δύο Mercedes να φορούν ένα φρέσκο ​​σετ μεσαίας γόμας. Ο Λεκλέρ μπόρεσε να παραμείνει στην τρίτη θέση για τη Ferrari στην επανεκκίνηση, αλλά σύντομα έχασε θέσεις σε διαδοχικούς γύρους από τους Ρικιάρντο, Άλμπον και Πέρεθ, ρίχνοντας τη Ferrari στην έβδομη θέση και τελικά στα πιτς για ένα σετ σκληρών ελαστικών.

Ο Μπότας ήθελε ένα αυτοκίνητο ασφαλείας και ο Θεός λίγους γύρους αργότερα τον άκουσε καθώς η πίσω ανάρτηση του Στρολ κατέρρευσε (ο ίδιος ο Στρολ είπε πως έπαθε λάστιχο) και ο νεαρός βγήκε με πολλά και κατέληξε στα προστατευτικά λάστιχα.

Έτσι φτάσαμε σε ακόμα μια διακοπή του αγώνα με κόκκινη σημαία. Στην τρίτη στατική εκκίνηση ο Μπότας δεν μπόρεσε να περάσει μπροστά από τον Χάμιλτον και έτσι το γνωστό ζευγάρι τερμάτισε τον αγώνα. Ο Άλμπον κατάφερε να περάσει τον Ρικιάρντο και να πάρει το πρώτο του βάθρο.

Αυτή είναι η τελική κατάταξη:

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!