Λεκλέρ: «Νιώθω τρισευτυχισμένος με τον χρόνο μου»

Gazzetta team
Λεκλέρ: «Νιώθω τρισευτυχισμένος με τον χρόνο μου»
Ο Σαρλ Λεκλέρ έκανε την έκπληξη πετυχαίνοντας με τη Ferrari του τον πέμπτο καλύτερο χρόνο στις κατατακτήριες δοκιμές του Γκραν Πρι Τοσκάνης και μάλιστα με χρησιμοποιημένα και όχι καινούρια ελαστικά.

Όλοι λογάριαζαν χωρίς τον ξενοδόχο ή στη συγκεκριμένη περίπτωση, χωρίς τον Σαρλ Λεκλέρ και τη Ferrari. Ωστόσο ο Μονεγάσκος έκανε σπουδαία εμφάνιση στις κατατακτήριες δοκιμές του Γκραν Πρι Τοσκάνης και θα ξεκινήσει τον αυριανό αγώνα πέμπτος δηλώνοντας έτσι με ενθουσιασμό ότι «είμαι πανευτυχής με αυτόν τον γύρο». Η συγκεκριμένη επίδοση φαντάζει ακόμη πιο απίστευτη επειδή σημειώθηκε με χρησιμοποιημένα και όχι με καινούρια ελαστικά!

Ειδικοί και μη συμφωνούν ότι η πέμπτη θέση βρίσκεται πάνω από τις τωρινές δυνατότητες της Ferrari SF1000 με το επετειακό σκούρο κόκκινο χρώμα για τη συμπλήρωση 1.000 Γκραν Πρι από τη Scuderia στη Formula 1. O 22χρονος οδηγός επωφελήθηκε βεβαίως από τις κίτρινες σημαίες λόγω ατυχήματος του Οκόν λίγο πριν την ολοκλήρωση των κατατακτήριων δοκιμών στην πίστα του Μουτζέλο, ωστόσο η ιστορία έγραψε και χάρισε μία ανάσα και κάποια χαμόγελα σε μία δύσκολη εποχή για την ομάδα και τους φίλους της Ferrari.

«H Mόντσα και το Σπα ήταν για την ομάδα μας αρκετά σκληρές. Είχα πολλά προβλήματα με τη ρύθμιση της άντωσης σε χαμηλά επίπεδα. Ήταν πολύ δύσκολο να βρεις μία ισορροπία με χαμηλή πρόσφυση. Όμως εδώ πετύχαμε καλά την ισορροπία», δήλωσε ο Λεκλέρ και συμπλήρωσε για το μονοθέσιό του ότι «είχα πολύ καλή αίσθηση στο κόκπιτ. Μας έλειπε μόνον ισχύς, για να παλέψουμε πολύ μπροστά. Όμως η ισορροπία ήταν καλή και μου ανέβασε την αυτοπεποίθηση. Ετσι μπόρεσα να δώσω ό,τι καλύτερο στον κατατακτήριο γύρο».

Η 5η θέση του Λεκλέρ στις κατατακτήριες δοκιμές ξυπνά κάποιες προσδοκίες και για τον αγώνα, ωστόσο ο Μονεγάσκος τονίζει τα εξής: «Από τη μία πλευρά είναι μία καλή ευκαιρία. Αν δεις όμως την ταχύτητα των άλλων ομάδων από την Παρασκευή, θα διαπιστώσεις ότι υπήρχαν αρκετές που ήταν δυνατότερες από εμάς. Θα είναι δύσκολο, να τις κρατήσω πίσω μου. Όμως αυτή είναι η αποστολή μου, οπότε θα κάνω ό,τι καλύτερο».

Σε τελική ανάλυση πρόκειται για το χιλιοστό Γκραν Πρι της Formula 1 για τη Ferrari και ακόμη και μία θέση του Λεκλέρ στο βάθρο θα ήταν πραγματικό βάλσαμο στις πληγές της Scuderia και των πολυπληθών οπαδών της.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!