Ο Χάμιλτον σύστηνε πέρυσι τον Άλμπον, ενώ φέτος ζητάει την απόλυσή του

Gazzetta team
Ο Χάμιλτον σύστηνε πέρυσι τον Άλμπον, ενώ φέτος ζητάει την απόλυσή του
Ο Λιούις Χάμιλτον πρότεινε έμμεσα την αντικατάσταση του Άλμπον, αν και πέρυσι τον είχε προτείνει ο ίδιος στη Red Bull ως αντικαταστάτη του Γκασλί, όμως η αυστριακή ομάδα στήριξε εκ νέου τον Ταϊλανδό οδηγό της τονίζοντας ότι είχε πολλές ατυχίες εφέτος.

Πάγο στον Λιούις Χάμιλτον έβαλε ο σύμβουλος της Red Bull, δρ. Χέλμουτ Μάρκο. Ο έξι φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Formula 1 δήλωσε λίγο πριν το Γκραν Πρι Ιταλίας, ότι η Red Bull διαθέτει ένα πολύ δυνατό αυτοκίνητο όμως δεν πρόκειται να δει…προκοπή αν δεν αλλάξει δεύτερο οδηγό, επειδή ο Άλμπον υστερεί πολύ απέναντι στον Μαξ Φερστάπεν.

Η πληρωμένη απάντηση ήρθε από τον σύμβουλο της Red Bull, Χέλμουτ Μάρκο, ο οποίος αποκάλυψε μάλιστα ότι το 2019 «ο Λιούις είχε συζητήσει με τον διευθυντή μας Κρίστιαν Χόρνερ στο αεροπλάνο και του είχε συστήσει να βάλει στο αυτοκίνητο τον Άλμπον στη θέση του Πιερ Γκασλί. Αυτό ήταν πριν την αλλαγή που κάναμε εμείς μετά το καλοκαιρινό διάλειμμα».

O Άλμπον με τον Χέλμουτ Μάρκο.

Ο 77χρονος Αυστριακός ανέφερε σχετικά με την κριτική του Χάμιλτον ότι «δεν μας ενδιαφέρει. Αυτός, τον οποίο ήθελε να διώξουμε το προηγούμενο καλοκαίρι, νίκησε τώρα με την ομάδα μας της Alpha Tauri στο Γκραν Πρι Ιταλίας. Αυτά, όσον αφορά στις ειδικές γνώσεις του. Δεν έχω ιδέα, γιατί νιώθει ο Χάμιλτον συνεχώς υποχρεωμένος, να ανακατεύεται. Δεν παίζει όμως για εμάς κανένα ρόλο, ποια άποψη έχουν οι άνθρωποι απ΄ έξω».

Ο Μάρκο μίλησε και για τα σενάρια περί επιστροφής του Γκασλί στην ομάδα της Red Bull λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν είναι αυτά τα σχέδιά μας. Θέλουμε να κάνουμε ακόμη ισχυρότερη την Alpha Tauri στο μέλλον και αυτό προϋποθέτει έναν δυνατό ηγέτη στο πρόσωπο του Γκασλί για την ομάδα».

O Tσουνόντα είναι υποψήφιος για τη θέση του Κβίατ στην Alpha Tauri.

Ο σύμβουλος της Red Bull υποστήριξε επίσης σχετικά με την απόδοση του Άλμπον σε σύγκριση με εκείνη του Φερστάπεν ότι «απέναντι στον Μαξ υστερούν όλοι. Όμως η κριτική στον Άλμπον δεν είναι απολύτως δίκαιη. Είχε πολλές ατυχίες αυτή τη χρονιά και εμείς κάναμε στρατηγικά λάθη, τα οποία επηρέασαν τις επιδόσεις του. Εξακολουθούμε να πιστεύουμε, ότι μπορεί να φέρει τις επιδόσεις που του ζητούμε, αν κυλήσουν τα πράγματα ιδανικά. Και αυτό δεν συνέβη πολύ συχνά αυτή τη σεζόν».

Ο Μάρκο συμπλήρωσε ότι η τελική απόφαση για τη σύνθεση των διδύμων των οδηγών στις Red Bull και Alpha Tauri θα ληφθεί στα τέλη Οκτωβρίου. Από τη σημερινή τετράδα διατρέχει μεγαλύτερο κίνδυνο να…εξοβελιστεί ο Ρώσος Ντανιίλ Κβίατ που υστερεί σαφώς απέναντι στον Γκασλί, ενώ ως πιθανότερος αντικαταστάτης του στην Alpha Tauri φέρεται ο Γιούκι Τσουνόντα. Ο 20χρονος Ιάπωνος υποστηρίζεται από τη Honda και συμμετέχει εφέτος για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα της Formula 2, όπου έχει να επιδείξει –αν και ρούκι- δύο νίκες και τέσσερα πλασαρίσματα στο βάθρο.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!