Ο Μπινότο αμφιβάλλει και ο ίδιος για τις ικανότητές του!

Gazzetta team
Ο Μπινότο αμφιβάλλει και ο ίδιος για τις ικανότητές του!
O Mατία Μπινότο αναρωτήθηκε αν είναι ο σωστός άνθρωπος για διευθυντής της ομάδας της Ferrari, ενώ αρκείται σε ενέσεις ηθικού, αντί να παρουσιάσει ένα σαφές σχέδιο για τη βελτίωση της Scuderia στο μέλλον.

Στο ποδόσφαιρο θα ήταν τα πράγματα πολύ απλά, καθώς θα είχε απολυθεί εδώ και πολύ καιρό ο προπονητής της ομάδας. Όμως στη Ferrari που λειτουργεί σαν ένα μικρό Βυζάντιο, τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά, καθώς παρά τις αποτυχίες της Scuderia παραμένει ο Ματία Μπινότο στη θέση του διευθυντή της. Αυτό συμβαίνει, αν και είναι πλέον ηλίου φαεινότερο ότι ο πενηντάχρονος Ιταλοελβετός είναι μεν ένας εξαιρετικός μηχανικός όχι όμως και ένας ικανός team manager.

Το λάθος timing με τον Φέτελ

Ο Μπινότο δεν έχει κατά κανένα τρόπο την κλάση ενός Τότο Βολφ ή –πολύ περισσότερο- ενός Ζαν Τοντ και τραβάει σα μαγνήτης τα λάθη, όπως έκανε στην περίπτωση της ανακοίνωσης της 12ης Μαΐου. Τότε είχε ανακοινώσει η Ferrari πρόωρα και πριν καν ξεκινήσει το εφετινό πρωτάθλημα της Formula 1 ότι δεν πρόκειται να ανανεώσει στα τέλη της χρονιάς τη συνεργασία της με τον Σεμπάστιαν Φέτελ, ανοίγοντας έτσι άλλο ένα μέτωπο σε μία ήδη δύσκολη σεζόν.

Μετά τον αγώνα στο Σπα δήλωσε ο Ματία Μπινότο ότι «δεν μπορώ να απαντήσω, αν εξακολουθώ να είμαι ο σωστός άνθρωπος», θέτοντας ο ίδιος σε αμφισβήτηση τις ικανότητές του ως διευθυντής της Scuderia. Κάπως έτσι θα πρέπει να σκέφτονται αναμφίβολα και οι συνεργάτες του Μπινότο αλλά και οι οδηγοί της Ferrari, την οποία υπηρετεί ο Ματία επί 27 ολόκληρα χρόνια.

Γλίτωσαν το σφύριγμα οι Ferrari στη Μόντσα;

Η ανώτατη διοίκηση της Ferrari σιωπά προς το παρόν, πιθανότατα επειδή ακολουθούν δύο Γκραν Πρι εντός έδρας στη Μόντσα και στο Μουτζέλο της Ιταλίας και δεν θέλει να προκαλέσει πρόσθετες αναταράξεις. Τόσον ο Φέτελ όσο και ο Λεκλέρ ίσως να νιώθουν και ανακουφισμένοι, που θα είναι άδειες οι εξέδρες στη Μόντσα, αν και ο Γερμανός δήλωσε ότι «δεν πιστεύω ότι θα μας αποδοκίμαζαν στη Μόντσα». Στο Μουτζέλο θα γιορτάσει η Scuderia το 1000στό Γκραν Πρι της στη Formula 1 και θα βρίσκονται κάθε ημέρα σχεδόν 3.000 θεατές στις εξέδρες, μεταξύ των οποίων και 800 αντιπρόσωποι της Ferrari από όλον τον κόσμο!

Η πίεση στον Μπινότο αυξάνεται πάντως συνεχώς, καθώς είναι πλέον προφανές ότι το πρόβλημα εντοπίζεται στο αργό και ευπαθές αυτοκίνητο και όχι στους δύο οδηγούς της Ferrari. Δεν είναι ίσως τυχαίο, ότι οι πρόσφατες δηλώσεις του πενηντάχρονου με το παρατσούκλι ‘’Χάρι Πότερ’’ είχαν έντονο άρωμα αποχαιρετισμού, καθώς είπε τα εξής: «Φυσικά είμαστε απογοητευμένοι και θυμωμένοι όπως οι οπαδοί μας. Όμως τώρα πρέπει να μείνουμε ενωμένοι και να κοιτάξουμε μπροστά, για να ξεπεράσουμε αυτή τη δύσκολη χρονική περίοδο. Είναι ο μοναδικός τρόπος, για να απελευθερωθούμε από αυτή την κατάσταση».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!