Ο Λεκλέρ εξηγεί γιατί εγκατέλειψε στη Βαρκελώνη

Gazzetta team
Ο Λεκλέρ εξηγεί γιατί εγκατέλειψε στη Βαρκελώνη
Ο οδηγός της Ferrari αποκάλυψε ότι έσβησε ο κινητήρας του μονοθεσίου του, που ξαναπήρε μπροστά με αποτέλεσμα να φτάσει μέχρι τα πιτ, όπου διαπιστώθηκε βλάβη στο ηλεκτρικό σύστημα και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει.

Ο Σαρλ Λεκλέρ πάλευε μέχρι περίπου τα δύο τρίτα του Γκραν Πρι Ισπανίας για μία θέση στη δεύτερη πεντάδα, ωστόσο έκανε ένα τετ α κε και ακολούθως κατευθύνθηκε στα πιτ, όπου και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει. Αιτία του τετ α κε ήταν η ξαφνική διακοπή λειτουργίας του κινητήρα της Ferrari. Όπως δήλωσε ο Μονεγάσκος στον τηλεοπτικό σταθμό ‘’Sky’’, «προσπάθησα τότε να βάλω πάλι μπροστά τον κινητήρα. Όταν διαπίστωσα, ότι δεν ήταν αυτό εφικτό, έλυσα τις ζώνες ασφαλείας». Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Λεκλέρ, εκείνη τη στιγμή πήρε πάλι το αυτοκίνητο μπροστά και κατευθύνθηκε αμέσως στα πιτ, για να του δέσουν πάλι τις ζώνες. Αυτός ήταν τουλάχιστον ο στόχος του, όμως τελικά το μονοθέσιο είχε βλάβη και ο 22χρονος εγκατέλειψε προφανώς απογοητευμένος.

«Ο αγώνας είχε τελειώσει όμως ήδη νωρίτερα, πριν ακόμη σβήσει ο κινητήρας. Κρίμα, τώρα πρέπει να βρούμε τι συνέβη», δήλωσε ο Λεκλέρ που υποστήριξε ότι χωρίς τα τεχνικά προβλήματα θα είχε τερματίσει πιθανότατα έκτος ή έβδομος στη Βαρκελώνη. Ο οδηγός της Scuderia εξέφρασε την άποψη ότι δεν είχαν πάει μέχρι εκείνη τη στιγμή και τόσο άσχημα τα πράγματα ενώ συμπλήρωσε τα εξής: «Ιδίως με τα μαλακά ελαστικά ήμασταν γρήγοροι. Με τα μεσαία κολλούσαμε στην κυκλοφορία. Με εμένα πάντως πήγαιναν όλα πολύ καλά μέχρι να εμφανιστεί το πρόβλημα».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!