ΔΕΙΤΕ ΤΑ LIVE
Σαρλ Λεκλέρ: «Ήμουν πολύ τυχερός...»

Σαρλ Λεκλέρ: «Ήμουν πολύ τυχερός...»

Σαρλ Λεκλέρ: «Ήμουν πολύ τυχερός...»

Ο Σαρλ Λεκλέρ επαίνεσε την ισορροπία της Ferrari του, αλλά παραδέχτηκε ότι ήταν απλά τυχερός που κέρδισε την 3η θέση στο Γκραν Πρι Μεγ. Βρετανίας.

Ο Μονεγάσκος προσπάθησε στην εκκίνηση να κλέψει μια θέση από τον Μαξ Φερστάπεν και θα το πετύχαινε, αν ο Ολλανδός δεν ήταν τόσο πεισματάρης. Έτσι κράτησε την 4η θέση για το μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, αλλά επωφελήθηκε από το κλατάρισμα του ελαστικού του Βάλτερι Μπότας, με μόλις τρεις γύρους να απομένουν. Στη συνέχεια ο Μαξ ανέβηκε 2ος, επιτρέποντας στον Λεκλέρ να πάρει την 3η θέση τελικά. Μετά τον αγώνα, στις δηλώσεις, ο οδηγός της Ferrari ανέφερε: «Ήταν ένας πολύ δύσκολος αγώνας. Μόλις είδα ότι ο Βάλτερι είχε πρόβλημα με τα ελαστικά, τότε επιβράδυνα αρκετά. Απλά ήμασταν τυχεροί, αλλά πέρα ​​από αυτό, κοιτάζοντας μας, νομίζω ότι έχουμε κάνει το καλύτερο από αυτό που θα μπορούσαμε να κάνουμε σήμερα. Είμαι πολύ χαρούμενος που κατάφερα να διαχειριστώ τα ελαστικά μου από την αρχή έως το τέλος, πολύ χαρούμενος με την ισορροπία του μονοθεσίου μου. Η απόδοση δεν είναι εκεί που θέλουμε να είναι, αλλά σήμερα εκμεταλλευτήκαμε κάθε ευκαιρία και είμαι πολύ χαρούμενος.».

Ο Λεκλέρ πρόσθεσε ότι πιστεύει ότι η Pirelli θα πρέπει να διερευνήσει τα προβλήματα ελαστικών για τον δεύτερο αγώνα στο Silverstone την επόμενη εβδομάδα, καθώς θα περιλαμβάνει ελαστικά που θα είναι πιο μαλακά άρα ακόμα πιο επιρρεπή στα κλαταρίσματα... «Δεν ξέρω ποια είναι η αιτία...» είπε. «Είτε υπήρχαν συντρίμμια στην πίστα ή οτιδήποτε άλλο. Δεν μπορώ να ξέρω, πιθανώς τα παιδιά της Pirelli θα το διερευνήσουν αυτό.».