Χαρούμενος ο Λεκλέρ, απογοητευμένος ο Φέτελ

Gazzetta team
Χαρούμενος ο Λεκλέρ, απογοητευμένος ο Φέτελ
Εκ διαμέτρου αντίθετες ήταν οι δηλώσεις των δύο οδηγών της Ferrari μετά τις κατατακτήριες δοκιμές του Γκραν Πρι Μεγάλης Βρετανίας, καθώς ο Λεκλέρ θα ξεκινήσει αύριο τέταρτος με μεσαία γόμα, ο δε Φέτελ δέκατος και με μαλακά ελαστικά!

Διφορούμενα συναισθήματα επικρατούσαν στο στρατόπεδο της Ferrari μετά τις κατατακτήριες δοκιμές του Γκραν Πρι Μεγάλης Βρετανίας, καθώς οι δύο οδηγοί της Scuderia εξέφρασαν εντελώς διαφορετικά συναισθήματα. Ο Σεμπάστιαν Φέτελ θα ξεκινήσει τελικά στον αγώνα της Κυριακής από τη δέκατη θέση, καθώς ακυρώθηκε ο καλύτερος χρόνος του στο Q3 εξαιτίας υπέρβασης των ορίων της πίστας του Σίλβερστον. Ο Γερμανός δήλωσε αμέσως μετά την ολοκλήρωση των δοκιμών τα εξής: «Αναμφίβολα δεν ήταν καλές κατατακτήριες δοκιμές για εμάς. Είχα δυσκολίες όλο το Σαββατοκύριακο να βρω τον ρυθμό μου και δεν τον έχω βρει ακόμη έως τώρα. Αύριο στεκόμαστε με τα λάθος ελαστικά στο τέλος της ουράς, δηλαδή στο τέλος του Top 10, άρα δεν θα είναι καθόλου εύκολα».

Δεν υπόσχεται τίποτα ο Φέτελ

Ο τέσσερις φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Formula 1 συμπλήρωσε επίσης ότι «ασφαλώς και δεν ήταν χθες μία καλή ημέρα, υπήρξαν κάποια πράγματα, που δεν έγιναν σωστά. Ωστόσο δεν θέλω να κατηγορήσω κανέναν για κακές προθέσεις. Από την πλευρά μου δεν εξελίχθηκαν σήμερα τα πράγματα ιδανικά. Είμαι σχετικά αισιόδοξος, ότι αύριο θα είναι καλύτερα. Δεν γνωρίζω πόσο καλύτερα, δεν μπορώ να υποσχεθώ τίποτα, όμως δεν μπορεί να γίνουν πολύ χειρότερα».

Διπλό πλεονέκτημα ο Λεκλέρ

Ο Σαρλ Λεκλέρ εμφανίστηκε μετά τις κατατακτήριες δοκιμές της Μεγάλης Βρετανίας σαφώς πιο αισιόδοξος από τον teammate του στη Ferrari. Ο Μονεγάσκος δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «σήμερα είμαι πολύ ικανοποιημένος. Δεν περίμενα την τέταρτη θέση», ενώ μετρά υπέρ του Λεκλέρ ότι θα ξεκινήσει αύριο Κυριακή τον αγώνα με ελαστικά μεσαίας γόμας και όχι με μαλακή, όπως ισχύει για τον Φέτελ. «Τα πράγματα δείχνουν καλά για τον αυριανό αγώνα. Νομίζω ότι έχουμε την ταχύτητα. Όμως καταστρέφουμε πολύ γρηγορότερα τα ελαστικά μας σε σύγκριση με τους άλλους. Γι αυτό θα μας βοηθήσει πολύ, που θα ξεκινήσουμε με μεσαία γόμα», συμπλήρωσε ο 22χρονος πιλότος της Scuderia.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!