FP2 Σίλβερστον: Ταχύτατος ο Στρολ, κομμάτια το μονοθέσιο του Άλμπον (vid)

Πέτρος Σηφαλάκης
FP2 Σίλβερστον: Ταχύτατος ο Στρολ, κομμάτια το μονοθέσιο του Άλμπον (vid)
Ο Λανς Στρολ κατάφερε να θέσει τον ταχύτερο γύρο στη δεύτερη περίοδο των ελεύθερων δοκιμαστικών, ενώ ο οδηγός της Red Bull είχε έξοδο από την πίστα με πολλές ζημιές.

Αν και το πρώτο κρούσμα του κορονοϊού στη Formula 1 ήρθε μέσα από τη Racing Point, η ομάδα δεν το βάζει κάτω και ο Λανς Στρολ κατάφερε να είναι ο πιο γρήγορος στα δεύτερα ελεύθερα δοκιμαστικά του Σίλβερστον. Στη δεύτερη θέση συναντάμε τον Άλεξ Άλμπον με τη Red Bull του, ο οποίος προς το τέλος της διαδικασίας είχε έξοδο από την πίστα και προκάλεσε μεγάλες ζημιές στο πίσω, αλλά και το εμπρός αριστερά μέρος του μονοθεσίου του.

Το περιστατικό είχε ως αποτέλεσμα την έλευση της κόκκινης σημαίας, κάτι που... έκοψε τα φτερά της Mercedes. Εκείνη την ώρα οι οδηγοί των μαύρων βελών έκαναν το γρήγορο γύρο τους, οπότε το timing ήταν μάλλον κακό. Επίσης, δυσκολεύτηκαν από τις υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούσαν στην πίστα. Ακόμη κι έτσι ο Βαλτέρι Μπότας έκανε τον τρίτο ταχύτερο γύρο, ο Σαρλ Λεκλέρ μπήκε στο ενδιάμεσο πιάνοντας την τέταρτη θέση και ο Λιούις Χάμιλτον συνεχίζει στην πέμπτη.

Σάινθ, Χούλκενμπεργκ, Γκασλί, Ρικιάρντο και Ράικονεν μπήκαν στη δεκάδα, ενώ ο Σεμπάστιαν Φέτελ δεν μπόρεσε να καταφέρει κάτι καλύτερο από τη 18η θέση. Να σημειωθεί ότι ο Γερμανός είχε πρόβλημα με το αυτοκίνητο κατά την πρώτη περίοδο των ελεύθερων δοκιμαστικών. Ακόμη ένας οδηγός που τα πήγε μέτρια στο FP2 ήταν ο Μαξ Φερστάπεν, ο οποίος έφτασε στη 14η θέση. Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα και παρακάτω, το βίντεο με την έξοδο του Άλεξ Άλμπον από την πίστα. Φυσικά ο πιλότος χαίρει άκρας υγείας και οι ζημιές ήταν μόνο υλικές.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!