ΔΕΙΤΕ ΤΑ LIVE
Δύο κρούσματα κορονοϊού στη Formula 1

Δύο κρούσματα κορονοϊού στη Formula 1

H Formula 1 έχει λάβει μία σειρά μέτρων κατά του κορονοϊού.

Στο πλαίσιο των Γκραν Πρι Στυρίας και Ουγγαρίας πραγματοποιήθηκαν περίπου 5.000 τεστ κορονοϊού, δύο από τα οποία βγήκαν θετικά με αποτέλεσμα να τεθούν τα συγκεκριμένα άτομα σε καραντίνα και να γίνει ιχνηλάτηση για τον εντοπισμό και άλλων κρουσμάτων.

Λίγο πριν τον τρίτο αγώνα του εφετινού πρωταθλήματος της Formula 1 ανακοινώθηκε επίσημα η καταγραφή των πρώτων δύο κρουσμάτων κορονοϊού εντός της «βιόσφαιρας» που έχουν δημιουργήσει οι διοργανωτές των Γκραν Πρι ως μέτρο αντιμετώπισης της πανδημίας του Covid-19. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Formula 1, από την προηγούμενη Παρασκευή στο Σπίλμπεργκ της Αυστρίας έως χθες Πέμπτη στη Βουδαπέστη έγιναν 4.997 τεστ κορονοϊού στους οδηγούς, στις ομάδες και στο προσωπικό των αυτοκινητοδρομίων, από τα οποία προέκυψαν δύο θετικά αποτελέσματα.

«Τα συγκεκριμένα άτομα δεν ήταν παρόντα στην Αυστρία», διευκρινίζει η ανακοίνωση και συμπληρώνει ότι τέθηκαν έγκαιρα σε καραντίνα, ενώ πραγματοποιήθηκε και ολοκληρώθηκε με επιτυχία η διαδικασία ιχνηλάτησης για ενδεχόμενα νέα κρούσματα.

«Η FIA και η Formula 1 προσφέρουν αυτές τις πληροφορίες στο πλαίσιο της ακεραιότητας του αθλήματος και στο πνεύμα της διαφάνειας. Ωστόσο δεν θα δημοσιοποιηθούν προσωπικά στοιχεία των συγκεκριμένων προσώπων», υπογράμμισαν οι υπεύθυνοι του πρωταθλήματος.

Τα αποτελέσματα των επόμενων τεστ θα ανακοινωθούν σε μία εβδομάδα. Όπως είναι γνωστό, μετά την Ουγγαρία θα κάνει η Formula 1 για μία εβδομάδα διάλειμμα και ακολούθως θα συνεχιστεί το πρωτάθλημα με δύο συνεχόμενα Γκραν Πρι στο Σίλβερστον της Μεγάλης Βρετανίας.