O Φέτελ γρηγορότερος στο βροχερό FP2 του Γκραν Πρι Ουγγαρίας

Gazzetta team
O Φέτελ γρηγορότερος στο βροχερό FP2 του Γκραν Πρι Ουγγαρίας
Ο Σεμπάστιαν Φέτελ πέτυχε τον καλύτερο χρόνο στα δεύτερα ελεύθερα δοκιμαστικά στην πίστα της Βουδαπέστης, που έγιναν υπό βροχή, ενώ ο Λιούις Χάμιλτον - όπως και άλλοι οδηγοί- δεν έκανε ούτε μία χρονομετρημένη προσπάθεια!

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ κατέγραψε στο ενεργητικό του τον καλύτερο χρόνο στα δεύτερα ελεύθερα δοκιμαστικά του Γκραν Πρι Ουγγαρίας. Ωστόσο σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του FP2 έβρεχε και οι χρόνοι που σημειώθηκαν δεν ήταν αντιπροσωπευτικοί της δυναμικότητας όλων των ομάδων.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι οδηγοί όπως ο Λιούις Χάμιλτον και ο Αλεξάντερ Άλμπον μπήκαν απλά στην πίστα για να πάρουν μία ιδέα των συνθηκών σε χαλαρούς ρυθμούς, όμως δεν έκαναν ούτε έναν χρονομετρημένο γύρο. Συνολικά είχαμε στις δεύτερες ελεύθερες δοκιμές στο Ουγγαρόρινγκ μόνον 13 οδηγούς με επίσημα χρονομετρημένους γύρους.

Ο Φέτελ σημείωσε 1:40.464 λεπτά και ήταν πάνω από 24 δευτερόλεπτα πιο αργός από τον ταχύτερο των πρώτων ελεύθερων δοκιμαστικών, Λιούις Χάμιλτον. Δεύτερος πίσω από τον Φέτελ χρονομετρήθηκε ο Βάλτερι Μπότας με Mercedes και τρίτος ο Κάρλος Σάινθ με McLaren.

Ειδικά στην αρχική φάση των δεύτερων δοκιμών δεν κουνιόταν σχεδόν τίποτα στην πίστα και δεν υπήρχαν μέχρι τα μέσα της χρονομετρημένοι γύροι. Αυτό άλλαξε προς τα τέλη του FP2, οπότε μπήκαν περισσότεροι πιλότοι στην πίστα για να γράψουν χρόνους, αν και γενικότερα επικράτησε νηνεμία στο Ουγγαρόρινγκ.

Το ευχάριστο είναι πάντως, ότι παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες δεν είχαμε κάποια σοβαρά περιστατικά, με εξαίρεση ορισμένα ελαφρά γλιστρήματα των μονοθεσίων στη βρεγμένη πίστα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!