Ποινή τριών θέσεων εκκίνησης για τον Λάντο Νόρις

Πέτρος Σηφαλάκης
Ποινή τριών θέσεων εκκίνησης για τον Λάντο Νόρις
Οι αγωνοδίκες αποφάσισαν ότι ο Λάντο Νόρις θα πρέπει να τιμωρηθεί καθώς στα πρώτα ελεύθερα δοκιμαστικά, προσπέρασε μονοθέσιο ενώ υπήρχαν κίτρινες σημαίες στην πίστα.

Κακά μαντάτα ήρθαν για τον Λάντο Νόρις καθώς του επιβλήθηκε μια ποινή, που θα του στερήσει τρεις θέσεις εκκίνησης. Ο 20χρονος Βρετανός προσπέρασε το μονοθέσιο του Πιέρ Γκασλί στην πρώτη περίοδο των ελεύθερων δοκιμαστικών, ενώ οι κίτρινες σημαίες είχαν βγει στην πίστα. Όταν γίνεται αυτό οι οδηγοί κόβουν ταχύτητα και απαγορεύονται ρητά οι προσπεράσεις.

Ο Νόρις δεν συμμορφώθηκε με το τελευταίο κομμάτι και για αυτό οι αγωνοδίκες τον τιμώρησαν. Αυτό σημαίνει ότι αργότερα μέσα στην ημέρα, στις κατατακτήριες, η τελική θέση που θα πάρει δεν θα είναι και αυτή που θα ξεκινήσει την Κυριακή. Ανάλογα με το χρόνο που θα κάνει στις κατατακτήριες, θα φάει μια ποινή τριών θέσεων πιο πίσω. Επίσης πήρε δύο βαθμούς ποινής στο ενεργητικό του, στο λεγόμενο Super Licence που έχει φτάσει στο «όριο» και τον Λιούις Χάμιλτον.

Στη Super Licence, όταν ο πιλότος φτάσει στους 12 βαθμούς ποινής τότε αποκλείεται εντελώς από ένα Γκραν Πρι! Ανάλογα με το πόσο «βαριά» είναι η παράβαση, τόσοι βαθμοί επιβάλλονται στον πιλότο. Να θυμίσουμε ότι η κίτρινη σημαία που ίσχυε τη στιγμή που ο Νόρις προσπέρασε τον Γκασλί, είχε βγει λόγω του Νίκολας Λάτιφι, του πιλότου της Williams που αντιμετώπιζε πρόβλημα με το μονοθέσιο και είχε σταματήσει μέσα στην πίστα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!