Εκλεστον: «Εγώ συμβούλευσα τον Φέτελ να πει την αλήθεια»

Gazzetta team
Εκλεστον: «Εγώ συμβούλευσα τον Φέτελ να πει την αλήθεια»
Ο Εκλεστον ήταν εκείνος, που παρότρυνε τον Φέτελ να αποκαλύψει ότι η Ferrari δεν του έκανε ποτέ πρόταση ανανέωσης του συμβολαίου τους, ενώ ο Μάρκο της Red Bull τόνισε, ότι θα είχε εκραγεί πολύ νωρίτερα από τον Γερμανό οδηγό σε αυτή την περίπτωση.

Οι προηγούμενες ημέρες δεν ήταν ιδιαίτερα καλές από αγωνιστικής άποψης για τον Σεμπάστιαν Φέτελ, όμως λειτούργησαν σαν καθαρτήριο της ψυχής του. Αυτό συνέβη την Πέμπτη, όταν ο Γερμανός έβγαλε ένα βάρος από πάνω του περιγράφοντας, τι ακριβώς συνέβη με το διαζύγιό του με τη Ferrari. Ακολούθως μίλησε τη Δευτέρα αναλυτικότερα γι αυτό στον τηλεοπτικό σταθμό Servus TV, ο οποίος ανήκει στη…Red Bull!

Ο πρώην απόλυτος κυρίαρχος της Formula 1, Μπέρνι Εκλεστον, πιστεύει ακράδαντα ότι κάνει καλό στον Φέτελ, να γνωρίζουν όλοι την πραγματική ιστορία και όχι μόνον την εκδοχή της Ferrari. Όπως δήλωσε ο ηλικιωμένος Βρετανός στον ιστότοπο F1-Insider.com, «μίλησα πολύ τον τελευταίο καιρό με τον Σεμπάστιαν. Τον συμβούλευσα να βάλει πάνω στο τραπέζι την αλήθεια για τον χωρισμό από τη Ferrari. Ήταν σημαντικό γι αυτόν».

Δεν αντέχει την αδικία ο Φέτελ

Ο 90χρονος Εκλεστον θεωρείται άνθρωπος της απόλυτης εμπιστοσύνης του τέσσερις φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή της Formula 1, παίζει με τον Γερμανό συχνά τάβλι και γνωρίζει άριστα την ψυχοσύνθεσή του, για την οποία αναφέρει τα εξής: «Ο Σεμπάστιαν είναι ένας εξαιρετικά ταλαντούχος οδηγός με δυνατή θέληση, αλλά πολύ ευαίσθητος, όταν καλείται να ζήσει με αδικίες. Τώρα απελευθερώθηκε από αυτό».

Ο διευθυντής της ομάδας της Ferrari, Ματία Μπινότο, είχε υποστηρίξει επανειλημμένα τους προηγούμενους μήνες ότι ο Φέτελ ήταν «πρώτη επιλογή» για το 2021 και ότι θα υπάρξουν σίγουρα συζητήσεις μαζί του, οι οποίες ωστόσο δεν έγιναν ποτέ. Στην επίσημη ανακοίνωση για τη λύση της συνεργασίας των δύο πλευρών στα τέλη της χρονιάς μιλούσε η Ferrari για μία κοινή απόφαση, όμως στην πραγματικότητα αιφνιδίασε δυσάρεστα τον Φέτελ με ένα τηλεφώνημα, που ισοδυναμούσε με την εκδίωξή του από την ιταλική ομάδα.

O Xέλμουτ Μάρκο και ο Φέτελ πανηγυρίζουν μετά από νίκη του Γερμανού με τη Red Bull.

«Επρεπε να πω την αλήθεια», υπογράμμισε ο 32χρονος πιλότος. Για το ξέσπασμα του Φέτελ έδειξε απόλυτη κατανόηση ο σύμβουλος μηχανοκίνητων αθλημάτων της Red Bull, Χέλμουτ Μάρκο. Ο Αυστριακός ανέφερε μάλιστα, ότι ο ίδιος θα είχε εκραγεί πολύ νωρίτερα από τον οδηγό της Ferrari σε αυτή την περίπτωση και συμπλήρωσε χαρακτηριστικά: «Το γεγονός, ότι περίμενε τόσο πολύ ο Σεμπάστιαν μέχρι να πει την αλήθεια, δείχνει απλά πόσο πραγματικά σπουδαίος ομαδικός παίκτης είναι».

Η Ferrari θα συμμετάσχει την επόμενη σεζόν στο πρωτάθλημα της Formula 1 με οδηγούς τους Σαρλ Λεκλέρ και Κάρλος Σάινθ, ενώ το μέλλον του Σεμπάστιαν Φέτελ στο συγκεκριμένο άθλημα παραμένει προς το παρόν θολό και αβέβαιο.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!