Μπότας: «Θα είμαι πολύ καλύτερος οδηγός φέτος»

Πέτρος Σηφαλάκης
Μπότας: «Θα είμαι πολύ καλύτερος οδηγός φέτος»
Ο πιλότος της Mercedes στη Formula 1 λέει ότι η καραντίνα λειτούργησε θετικά για εκείνον και του έδωσε πολύ περισσότερο χρόνο για να εστιάσει στη φυσική του κατάσταση.

Στις 5 Ιουλίου η Formula 1 θα ξαναμπεί στις ζωές μας με τον αγώνα της Αυστρίας και επιτέλους, η σεζόν του 2020 θα είναι γεγονός. Μετά από τόσους μήνες απουσίας θα δούμε ποιοι οδηγοί θα έχουν πέσει, αλλά και ποιοι βελτιώθηκαν. Ο Βαλτέρι Μπότας πιστεύει ότι ο ίδιος επωφελήθηκε από την καραντίνα και θα επιστρέψει πιο δυνατός στις πίστες. Με δεδομένο ότι έχει στα χέρια του ένα κορυφαίο μονοθέσιο, θα μπορούσε να φέρει πολύ καλύτερα αποτελέσματα στη Mercedes στο τέλος της χρονιάς και, γιατί όχι, να διεκδικήσει και το πρωτάθλημα!

«Η καραντίνα για εμένα λειτούργησε μόνο θετικά»

«Τρεις ή τέσσερις εβδομάδες πριν έκανα ένα τεστ φυσικής κατάστασης που συνήθως κάνω ανά έναν ή δύο χρόνια. Ήταν το καλύτερο που είχα ποτέ. Ως οδηγός, δεν έχω πολύ χρόνο στη διάθεσή μου για να εστιάσω στη φυσική μου κατάσταση. Συνήθως το κάνω στο χειμερινό διάλειμμα. Τώρα όμως που το διάλειμμα μεγάλωσε πολύ, ήμουν πολύ συστηματικός με την προπόνησή μου και ήταν έκπληξη που είδα το πόσο καλά αισθάνομαι. Πραγματικά πιστεύω ότι ο αναπάντεχος επιπλέον ελεύθερος χρόνος λειτούργησε μόνο θετικά για εμένα.

Είναι σπάνιο για έναν οδηγό να έχει τόσο χρόνο και να κάνει τόσο διαφορετικά πράγματα, βελτιώθηκα στη φυσική και την πνευματική μου κατάσταση. Αισθάνομαι ότι με τα πράγματα που ετοιμάζουμε με την ομάδα και τους μηχανικούς για το οδηγικό μου στυλ, θα έχω μερικά νέα στοιχεία στη φαρέτρα μου για την οδήγησή μου και θα τα χρησιμοποιήσω. Μπορώ να καταλάβω ότι σε ορισμένες στροφές έχω κάνει θετικά βήματα. Φέτος θα είμαι πολύ καλύτερος οδηγός, πολύ πιο ολοκληρωμένος. Είμαι στην κορύφωσή μου σε ο,τι αφορά τη φυσική μου κατάσταση και ελπίζω ότι αυτό θα φανεί στην πίστα. Είμαι πραγματικά πολύ αισιόδοξος γιατί και πνευματικά είμαι σε καλό επίπεδο» ήταν τα λόγια του Βαλτέρι Μπότας.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!